web analytics

Matbah Restaurant’tan ‘Türk Mutfağı Haftası’na özel ‘Hatay Menüsü’

Matbah Restaurant’tan ‘Türk Mutfağı Haftası’na özel ‘Hatay Menüsü’

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor.

Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, ikinci kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor. Binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı; bir çok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri herkesi büyülüyor.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfağı’nın eşsiz örnekleri sunulurken; bu yılın özel menüsü Hatay mutfağının yerel yemeklerinden oluşuyor.

Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla ön plana çıkan şehirleri arasında yer alan Hatay, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor. Yüzyıllara dayanan kültürel birikim ve şehrin ağırladığı sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı, kendine özgü kahvaltısı ve 650’den fazla yemeği ile dikkat çekiyor. Kentin kültürel zenginliğinin yansıdığı Hatay mutfağı, taze sebzelerin, kaliteli zeytinyağının, baklagillerin ve tahılların ağırlıkla kullanıldığı eşsiz bir Akdeniz mutfağı. Bu yılki yurt içi ve yurt dışı etkinliklerinde yer verilecek Hatay menüsünde ise biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe yer alıyor.

Türk Mutfağı Haftası boyunca 81 ilde düzenlenecek etkinliklerde yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleriyle hazırlanacak, kadim ve sürdürülebilir Türk Mutfağı’nı yansıtan tüm menüler, Türk kahvesi, Türk çayı ve lokum ikramıyla da Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesini sağlayacak.

Ottoman Hotel Imperial bünyesinde yer alan Matbah Restaurant, Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada da “BURAM BURAM TARİH KOKAN AMBİYANSI” ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında, Türk Mutfağı haftasına özel ‘Hatay Menüsü’ ile siz değerli konuklarını ağırlıyor.

T.: +90 212 514 6151
GSM: +90 533 512 2768