web analytics

Rusya’da Türkiye satışları son dakikaya kayıyor

Rusya’da Türkiye satışları son dakikaya kayıyor

Rusya’da Mayıs ayında Türkiye yaz tatil talebi ve satışları, fiyatlardaki keskin artış nedeniyle 2023 başındaki tur operatörlerinin beklentilerinin belirgin şekilde altında kaldı.

Ancak şimdi, Türk otelcilerin konaklama maliyetlerini %15-30 veya daha fazla düşürmesinin ardından satışlar artışa geçtiği bildirildi.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nin acente faaliyetleriyle ilgili PCT komisyon başkanı ve Hot Voyage Store ağının genel müdürü Sergey Agafonov’un da belirttiği gibi, Nisan ayı boyunca Türkiye’de tatil fiyatları çok yüksekti, ancak Mayıs tatillerinden sonra büyük bir düşüş başladı.

“Şimdi pazar için ortalama %30’luk bir düşüş görüyoruz ve bireysel paketler için bu daha da belirgin. Maksimum bir haftalık paketlere ilgi var. Tabii ki, daha uzak tarihler için siparişler var, ancak büyük çoğunluk kalkışların arifesinde tur satın alıyor” dedi.

“Son çeyrekte Türkiye, son dakika rezervasyonlarının %26’sından biraz fazlasını oluştururken bu şu anda %40’ın üzerinde.”

PCT Yönetim Kurulu Üyesi, “Tez Tour” şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Vladimir Kaganer, fiyatların Türkiye yönünde sabitlendiğini doğruladı.

“Yetersiz yüksek fiyatlar, Nisan ayında Rus turistlerin çıkışına neden oldu. Türklerin beklediğinden çok daha az, Mayıs tatillerinde Ruslar vardı. Fiyatlar düştü, şimdi gerçekten çok uygun, birinci sınıf otellerin fiyatları 5 * lüks oteller ortalama% 15  ve ekonomik oteller % 30-40 düştü. Piyasa buna çok olumlu tepki verdi. Mayıs ayının ikinci yarısı, düşük talep nedeniyle geleneksel olarak bir başarısızlık olarak görülse de, artık bundan şikayet edemeyiz” Kaganer dedi.

Sergey Agafonov şöyle devam etti: “İnsanların bazı endişeleri var gibi görünüyor. Bu durumun, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu olan 28 Mayıs’a kadar devam edeceğini ve Haziran ayının ilk günlerinden itibaren daha da kesinlik kazanmasıyla birlikte bastırılmış talebin tam anlamıyla gerçekleşmeye başlayacağını düşünüyorum.” dedi.

IGP’ye göre önümüzdeki Mayıs tarihlerinde Türk Hava Yolları’nın charter uçuşu ile Bodrum’daki Dragut Point South 4 * oteline 6 gece iki kişilik tur ve her şey dahil yemekler 61 bin rubleye mal olacak. Fethiye’deki üç yıldızlı Pink Palace 3 * ‘te aynı yemek ve uçuşla daha da ucuz – 52 bin ruble.