web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

THY, 600 uçak alacak, yeni ekonomi ve business yemekleri tanıtıldı

THY, 600 uçak alacak, yeni ekonomi ve business yemekleri tanıtıldı

Sergilediği başarılı büyüme performansıyla ülke ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlayan Türk Hava Yolları (THY) 600 yeni uçak siparişi vererek hem filosunu hem de uçuş ağını genişletmeyi planlıyor.

Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarındaki “business” ve “ekonomi” sınıflarında yenilenen ikram menülerinin Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen tanıtımında konuşan Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “600’e yakın uçak sipariş etmeyi düşünüyoruz. Bunların 200’ü geniş gövde, 400’ü dar gövde olacak. 600 uçak 10 yılda gelecek. Bu sene sonunda 425 uçağımız olacak.” dedi.

Bolat şunları söyledi: “Geçen sene 82 milyon yolcu taşıdık. Pandeminin etkisinden çabucak kurtulduk. Diğer hava yolları tökezlerken THY çalışanlarıyla birlikte bu krizi basit bir şekilde atlattık. 2022 yılında Avrupa havacılık tarihinin en büyük rekoru olan 2,7 milyar dolar kar ilan etti. Şu an 414 uçağımız var. Gelecek 10 yılda, geçmiş 20 yıla bakarak daha mütevazi bir büyüme ile yüzde 7,4 büyüyerek 170 milyon yolcu taşımayı ve 810 uçaklık dev bir filoya ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’ye 2003 yılında 5 milyar dolar katkı getirmişiz, 2023 yılında 19 milyarın üstünde bir gelir getiriyoruz. Eğer 810 uçakta 2033 yılına kadar stratejimiz uygulanırsa Türkiye’ye katkımız 141 milyar dolar olacak. Son 20 yılın 2 senesinde THY zarar etmiş, 2016’daki terör olaylarında ve 2020 yılında pandemide. Onun dışında 18 yıl boyunca her sene kar etmiş ve her sene çift haneli büyümüş. Ortalama yüzde 12 büyümüşüz. Bu tesadüfi gelen bir başarı değil.”

Aralık ayında Avusturalya’ya uçuş başlatacaklarını, böylece dünyada uçmadıkları kıtanın kalmayacağını aktaran Bolat, “Butikten Zirveye” adlı bir kitap çıkardıklarını bildirdi.

Etkinlik öncesinde de basın mensuplarına açıklamada bulunan Bolat, “business” sınıfında kendi koltuklarını çok yakında kullanacaklarını anlattı.

THY’nin kabin ekipleri ile “DO&CO” şefleri yeni menüyü tanıttı. Türkiye’nin tanıtılması hedefinden hareketle, yeni ikram menülerinde hem geleneksel Türk mutfağından hem de dünya mutfaklarından lezzetlere yer veren Türk Hava Yolları, menülerinde kullandığı ürünleri yüzde 80 oranında yerli üreticilerden temin ediyor. Yerli ve mevsimine uygun ürünler tercih edilerek oluşturulan menülerde Rize çayı, Afyon kaymağı, Erzincan petek balı ve daha birçok yöresel ürün yer alıyor.

Sağlıklı beslenme trendleri takip edilerek (protein, sebze, meyve ağırlıklı ve daha az karbonhidratlı ürünler) tasarlanan menüler, alanında uzman aşçılar tarafından günlük olarak, en taze ürünlerle, butik olarak üretiliyor. Tüm yemekler yüksek hacimlere özel, butik pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanıyor.

Ekonomi Sınıfı Yemekleri

Yeni dönem ekonomi sınıfı menülerine daha önce sunulan ikramlardan farklı olarak, kahvaltı saatlerinde olan seferler için yumurtalı yiyecekler, ev yapımı müsli ve peynir çeşitleri dahil edilirken; yemek saatlerine denk gelen seferler için ise yöresel mezeler ile birlikte günlük taze olarak hazırlanan makarna ve ızgara seçenekleri sunuldu.

Business Sınıfı Yemekleri

Business sınıfı yemek servislerine ise ev yapımı makarna, mantı ve spagetti seçeneklerinin yanı sıra, zırhla çekilerek kömür ateşinde pişirilmiş Adana kebap, ızgara balık gibi ana yemekler ve birçok farklı yöresel mezeler eklendi.

Ayrıca kahvaltı servisinde daha önce sadece iki ana yemek seçeneği sunulurken yeni dönemde üç farklı ana yemek servis edilecek. Diğer bir seçenek olarak da pancake, krep, french tost gibi tatlı türleri eklenip menü zenginleştirilmeye çalışıldı. Daha sağlıklı içeriklerden oluşan kahvaltılık ürünler de yeni menüde yerini aldı.

Bunlara ilave olarak business sınıfında misafirlere farklı ev yapımı alkolsüz kokteyl ve sağlıklı içeriklerden oluşan detoks içecek çeşitleri de yeni menülere eklendi.