web analytics

British Airways Sabiha Gökçen uçuşlarına başladı

British Airways Sabiha Gökçen uçuşlarına başladı

British Airways London Heathrow ve Istanbul Sabiha Gökçen arasındaki uçuşlarına 1 Haziran da başladı.

Londra Heathrow (LHR) ile İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) arasındaki yeni rota, A320 ve A321 uçaklarının karışımıyla haftada dört kez Pazartesi, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri gerçekleşecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş ağına Haziran ayında üç nokta daha ekleyen bir aktarma merkezi haline geldi. Bunlar Londra Heathrow (LHR), Rodos (RHO) ve Midilli (MJT), Yunanistan’dır.

Sabiha Gökçen, 45 havayolu tarafından gerçekleştirilen uçuşlarla 51 ülkede 154 noktaya hizmet veriyor. 2023’ün ilk dört ayında havalimanı yaklaşık 14 milyon yolcu hareketini gerçekleştirdi.

British Airways, havalimanının adını taşıyan dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’i kutlamak için, açılış uçuşunu Kaptan Jessica Telford ve Birinci Subay Kerry Bennett’in yürüttüğü tamamen kadınlardan oluşan bir uçuş ekibi seçti.

British Airways’in Avrupa’daki Kurumsal Satış Başkanı Elisabeth Ruff şunları söyledi: “Yeni ürünlere, hizmetlere ve teknolojiye yönelik yatırım programımıza devam ederken, dünyanın önde gelen iki şehri olan Londra ve İstanbul arasında daha da fazla bağlantı kurmaktan heyecan duyuyoruz.”

Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Berk Albayrak ise, “British Airways, Sabiha Gökçen’e sefer düzenleyen 45’inci havayolu oldu ve artık yolcularımız geniş küresel hat ağından faydalanabiliyor. 65’ten fazla ülkede 200 destinasyona hizmet veren British Airways, geniş filosu ve ünlü hizmetleriyle, bu rotanın eklenmesi şüphesiz misafirlerimizin seyahat deneyimini daha da artıracaktır.” dedi.

Gidiş – dönüş ücretleri, Club Europe’da (British Airways’in business class kabini) 368 £’dan ve Euro Traveller’da (ekonomi) 130 £’dan başlıyor.