web analytics

27 Temmuz 2024, Cumartesi

Air Serbia ve THY, Kanada Uçuşlarında İş Birliğini Genişletiyor

Air Serbia ve THY, Kanada Uçuşlarında İş Birliğini Genişletiyor

Sırbistan’ın ve Türkiye’nin ulusal havayolu şirketleri olan Air Serbia ve THY, ortak uçuş anlaşmalarını genişleterek iş birliklerini yeni bir seviyeye taşıdılar. Air Serbia, ilk kez “JU” uçuş kodunu, İstanbul ile Toronto, Montreal ve Vancouver gibi büyük Kanada şehirlerini bağlayan THY uçuşlarına ekledi.

Bu önemli adım, Air Serbia’nın Kanada pazarına girişini işaret ediyor ve Sırbistan ile Kanada arasında seyahat eden yolculara daha fazla seçenek sunuyor. Bu ortak uçuşlar için biletler, 19 Eylül’den itibaren seyahat etmek üzere airserbia.com web sitesinde satışa sunuldu.

Air Serbia’nın Uluslararası İlişkiler ve İttifaklar Müdürü Ivana Miklja Mučalov, iş birliği hakkındaki heyecanını dile getirdi. “Turkish Airlines ile olan ortaklığımız giderek daha da güçleniyor. Bu son genişleme ile yolcular, İstanbul üzerinden üç ana Kanada şehrine seyahat edebilecek. Bu hizmet, geniş Balkan bölgesinden gelen büyük diaspora ve iş veya tatil için Kanada’ya seyahat etmek isteyenler için oldukça önemli.”

Bu genişleme ile Air Serbia’nın uçuş kodu, Turk Hava Yolları ağı içindeki 21 destinasyona ulaştı. Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul, her iki havayolu şirketi tarafından yıl boyunca işletilen, Belgrad’a çok sayıda günlük uçuşla önemli bir merkez olarak hizmet veriyor.

İki havayolu şirketi, ortak uçuş bağlantılarını güçlendirme konusunda bir geçmişe sahip. Nisan ayında Air Serbia, “JU” kodunu Turkish Airlines’ın São Paulo uçuşlarına ekleyerek Güney Amerika pazarına giriş yapmıştı. Ayrıca, kodlar İstanbul’dan Almatı ve Abu Dabi’ye olan uçuşlara da genişletildi. Karşılığında, Turkish Airlines, “TK” kodunu Air Serbia’nın Kuzey Makedonya, Ohri’ye olan uçuşlarına ekledi.