web analytics

Almanya’da Türkiye’ye talep var ama rezervasyona yansımıyor

Almanya’da Türkiye’ye talep var ama rezervasyona yansımıyor

Pandemi Almanya’da da turizmi vurdu. Sektör geçen yılki kaybın yaklaşık yüzde 80 olduğuna işaret ediyor. Tatil ve seyahate ilgi ve özlem var, Türkiye’ye yönelik talep de mevcut. Ancak satışlara yansımıyor.

Almanya’da Tatil ve Seyahat Araştırma Topluluğu’nun (FUR) her yıl düzenli yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuncusu, pandeminin damgasını vurduğu dönemde Almanların tatil özleminin tamamen yok olmadığını da ortaya koydu. Ocak ayında yapılan ankete katılanların yüzde 14’ü bir tatil planı olmadığını beyan ederken yüzde 38’i ise tatil konusunda henüz emin olmadığı cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 49’u ise tatil planları yaptığını aktardı. 14 yaş üstü 6 bin 200 kişiyle yüz yüze yapılan ankete katılanların yüzde 42’si de “İçimde özgürlüğe kavuşmak için güçlü bir istek hissediyorum ve 2021 yılında nihayet yeniden tatil yapacak olmaktan mutluluk duyuyorum” cevabını verdi. Yine aynı araştırma, geçen yıl beş günden daha uzun tatil yapan 14 yaş üstü kişilerin yurt dışında tatil tercihinin rekor düşüş kaydettiğini ortaya koydu.

Almanya Turizm Ekonomileri Birliği (BTW) Başkanı Michael Frenzel de geçen yaza ilişkin ön satışlarla karşılaştırıldığında ciro bazında bu yaza ilişkin satışların yüzde 76 daha az olduğunu açıkladı. İlkbahar aylarında ise hatta iptallerin satışların çok daha üzerine çıktığını belirten Frenzel, ancak yılın üçüncü çeyreğinden itibaren iyileşme beklediklerine de dikkat çekti.

Türkiye’de 100 bin kişide görülen haftalık yeni vaka sayısının arka arkaya günlerce 200’ün üzerinde seyretmesi üzerine, Almanya, zaten riskli ülkeler listesinde yer alan Türkiye’yi yüksek riskli ülkeler kategorisine dahil etti. 11 Nisan’dan itibaren geçerli olan derecelendirme üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’ye yönelik şeyahat uyarısını 14 Nisan’da güncelledi.(DW)