web analytics

27 Temmuz 2024, Cumartesi

Çelebi Holding Hindistan’da Büyümeye Devam Ediyor

Çelebi Holding Hindistan’da Büyümeye Devam Ediyor

Hindistan’da geçtiğimiz hafta gerçekleşen G20 zirvesi, küresel ekonomik dengeleri değiştirecek önemli kararlara ev sahipliği yaptı. Çin’in “Bir Kuşak Bir Yol” projesine alternatif olarak, Hindistan ile Avrupa arasında modern bir “Baharat Yolu” oluşturulması kararlaştırıldı. Bu yeni koridor, Hindistan-Ortadoğu-Avrupa Koridoru olarak adlandırıldı ve Hindistan’ı geleceğin merkezi yapmayı hedefliyor.

Bu gelişmelerin ışığında, Hindistan’daki Türk varlığının önemi de artıyor. Bu bağlamda, Türkiye’nin havacılık sektöründeki önde gelen firmalarından Çelebi Holding, Hindistan’ın hızla büyüyen bölgelerinden Chennai’de stratejik bir anlaşma imzaladı. Chennai Uluslararası Havalimanı’nda yer hizmetleri sağlama kararı alan şirket, bagajdan ulaşıma kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunacak. Bu adımla birlikte, Çelebi Holding’in Hindistan’da hizmet verdiği havalimanı sayısı 9’a yükseldi.

Çelebi Holding, Chennai’deki bu yeni işbirliği için 750’den fazla kişiyi istihdam edecek. Şirket, Hindistan’da Mumbai, Delhi, Bengaluru, Haydarabad, Cochin, Ahmedabad, Goa ve Kannur’da da faaliyetlerini sürdürüyor. Globalde 44 havaalanında, 13.000’den fazla çalışanıyla 300’den fazla müşteriye hizmet sunan Çelebi Holding, sektörünün liderlerinden biri olarak biliniyor.

Çelebi India’nın CEO’su Tauseef Khan, Chennai Havalimanı’nın stratejik önemine vurgu yaparak, “Yolcuların hizmetlerimizi deneyimlemesiyle, bagaj bekleme süreleri ve check-in kuyrukları tarihe karışacak. En son teknolojiye sahip ekipmanlarımızla mükemmel bir deneyim sunmayı hedefliyoruz” dedi. 1930’dan beri faaliyet gösteren Chennai Uluslararası Havalimanı, Hindistan’ın en yoğun 5. havalimanı olup, 18 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor.