web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Club Med, 2023’te Rekor İş Hacmine Ulaşarak 2024’e Güçlü Başladı

Club Med, 2023’te Rekor İş Hacmine Ulaşarak 2024’e Güçlü Başladı

Club Med, pandemi öncesindeki iş ve karlılık seviyelerine dönüş yaparak, 2023’te yaklaşık 2 milyar avro iş hacmi ile tarihi bir başarı elde etti. Şirket, beş temel strateji ve iki ürün önceliği ile iş modelinde başarılı bir dönüşüm gerçekleştirdi.

2024 yılına da aynı başarıyla devam eden Club Med, Türkiye pazarındaki hızlı büyüme ile 2025 sezonu için rekor erken rezervasyon rakamlarına ulaştı. Pandemi sonrası adaptasyon ve stratejik planlamada başarılı olan Club Med, lüks tatil köyleri portföyünü genişletti ve dijital dönüşüm gerçekleştirdi.

2023’te rekor karlılık oranlarına ulaşan şirketin küresel iş hacmi, 2022’ye göre %17, 2019’a göre %16 artış gösterdi. Tesis işletme gelirleri ve net sonuçlar da önemli oranda artış kaydetti.

Club Med’de 2023’te 1,5 milyon müşteri tatil yaptı, bu da %16’lık bir artış anlamına geliyor. Ortalama oda doluluk oranı da artarak %70’e ulaştı.

Club Med Türkiye, 2023’te hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak, yılı, ciro bazında %118 ve müşteri bazında %19 artış ile kapattı. 2024 satışlarında da başarı hikayesine devam eden Türkiye pazarı, şubat sonu itibari ile bir önceki seneye oranla ciro bazında %131 ve müşteri bazında %20 büyüme göstererek, mart ayında açmış olduğu 2025 kış sezonuna 2300 kayakseverin erken rezervasyonunu gerçekleştirerek önümüzdeki yıl için de iddialı bir girişe hazırlanıyor.

Club Med’in 5 temel alanda, 2 ürün önceliğine dayalı stratejisi; Premium deneyimler, sektörde tercih edilen işveren olmak, global yaklaşım, dijital dönüşüm ve sorumlu turizm üzerine kurulu.

Club Med Türkiye Ülke Direktörü Özlem Tosun, “Club Med Türkiye olarak küresel trendlerle uyum içinde, yerel dinamikleri de göz önünde bulundurarak hızlı ve etkili bir büyüme stratejisi uyguladık.”

“Bugün aynı zamanda lüks tatili yeniden tanımlayarak tesislerimizin tamamının Premium veya Exclusive Collection serisine dönüştürmeye başladığımız heyecan verici sürecin 20.yılını kutluyoruz. Tosun, yeni sezona ilişkin ise, “2024 ve ötesine bakarken, benzersiz her şey dahil formülümüz ve her sene açılan yeni veya tamamen dönüştürülmüş tesislerimizle Türkiye pazarındaki güçlü performansımızı sürdürmeyi ve global pazardaki payımızı artırmaya devam etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.