web analytics

27 Temmuz 2024, Cumartesi

Continent Hotel – Ataşehir Açıldı

Continent Hotel – Ataşehir Açıldı

Türkiye’yi yurt dışında başarı ile temsil eden ve yurt dışında en hızlı büyüme ivmesine sahip olan otel markalarını bünyesinde bulunduran franchise ve yönetim firması Continent Worldwide Hotels, Türkiye içinde de hız kesmeden büyümeye devam ediyor.

8 sene önce Ataşehir Palas Hotel adıyla markasız olarak hizmet vermeye başlayan ve son bir senedir Hindistanlı yatırımcı Junaid Namakwala ve babası Sajit Namakwala’ya ait Atlas Hospitality India Ltd. firması tarafından kiralanan otel, bir süre yerli bir yönetim firması tarafından Atlas Hospitality India Ltd. adına işletilmişti.

Ataşehir’in kalbinde, metroya sadece iki dakika uzaklıkta ve inşaatı devam eden yeni kütüphanenin hemen karşısında yer alan, 117 odalı, otel 1 Aralık 2023 itibarı ile “Continent Hotel – Ataşehir” adıyla hizmet vermeye başladı. Otelin yönetimini de üstlenen Continent Worldwide Hotels yönetim ekibi, operasyonel süreç devam ederken, otelin kademeli tadilat planını da hazırladıklarını, yaklaşık altı ay gibi bir sürede, tüm otelin yenileneceğini ve tamamen yenilenmiş odaları, modern restoran alanı ve hazır kiralanabilir, mobilyalı ofis katı ile Ataşehir’de kısa sürede hakettiği popülariteyi kazanacağını belirttiler.

Junaid Namakwala, “Türkiye operasyonlarımızda şu anda iki otelimiz var, ancak sürekli büyüme stratejisi olan otel grubumuz, bölgeyi ve ülkeyi tanıma sürecinde, yerel bir yönetim firmasından destek aldı. Bu süreçte, hem yabancı global markaları hem de yerli markaları inceledik. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında, operasyonları olan Continent Worldwide Hotels ilgimizi çekti. Ana vatanım Hindistan’da da franchise otelleri bulunan Continent markasını bu sayede, Türkiye’deki partnerimiz olarak seçme kararı aldık ve 20 yıllık kira kontratımız olan Ataşehir’deki otelimizi, Continent markası ile ve yine bu firmanın yönetimi ile başarıya taşıyacağımıza inancımız tam” dedi.

Yatırımcı firma Atlas Hospitality India Ltd’nin, Türkiye’de Ataşehir’deki otelleri dahil, iki oteli, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir oteli, Hindistan’da ise Goa, Mahabaleshwar ve Mumbai’de toplamda dokuz oteli bulunmakta. Yine ayrıca Mahabaleshwar’de üç yeni otelin de inşaatı devam etmekte.

Continent Worldwide Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Zağikyan ve Ülke Operasyon ve Franchise Geliştirme Direktör’ü Kemal Karataş ise ” Yurt dışında, özellikle, Orta Doğu ve Güney Asya’da operasyonlarımız oldukça hızlı ve başarılı şekilde devam etmekte. Türkiye’de de yeni anlaşmalarımız ile özellikle Swiss Inn markamız ve Continent Hotels & Resort markamız her geçen gün yeni anlaşmalara imza atmakta. Sayın Junaid Namakwala’nın bizleri araması ve kısa sürede ortak paydada buluşmamız sayesinde, Continent Hotel – Ataşehir‘i kısa sürede hayata geçirdik. Otel hali hazırda hizmet vermeye devam etmekte ancak, aynı zamanda ‘rebranding’ sürecimiz, ve tadilat programımız da devam etmekte… Bu yeni iş birliği sayesinde, yatırımcı firmamız Atlas Hospitality ile yurt dışındaki otelleri hakkında da ileride bir çalışma yapma konusunda ortak düşüncelerimiz oldu. Öncelikli olarak mevcut oteli revize ederek hakettiği değere taşıyacağız. Daha sonrasında ise ‘joint venture’ yaparak, mevcut yurt dışı otelleri için de neler yapabileceğimizi konuşacağız. Türkiye içinde de beraber hareket ederek değişik şehirlerde büyüme planımız var” dedi.