web analytics

Frankfurt ve Hamburg Havalimanları’nda Grev Var

Frankfurt ve Hamburg Havalimanları’nda Grev Var

Fraport’un yapmış olduğu açıklamaya göre, Frankfurt Havalimanı’ndaki güvenlik görevlileri yarın için grev kararı aldı. Bu grev, havalimanında gün boyunca yaşanacak olan ciddi aksaklıklara ve çok sayıda uçuşun iptaline yol açacak.

Yapılan açıklamada, “Güvenlik kontrol noktalarının kapalı olacağını ve Frankfurt Havalimanı’ndan hareket etmesi planlanan yolcuların yasal zorunluluk olan güvenlik kontrollerini geçemeyecekleri” belirtildi. Bu nedenle, yolculardan havalimanına gelmemeleri öneriliyor.

Aynı zamanda, Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), maaş görüşmelerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle Frankfurt ve Hamburg havalimanlarında çalışan güvenlik personelini 7 Mart’ta bir günlük greve çağırdı. Bu grev, özellikle Hamburg Havalimanı’nda da etkisini gösterecek ve planlanan 141 uçuşun iptaline sebep olacak.

Ayrıca Lufthansa, Frankfurt ve Münih havalimanlarında Perşembe ve Cuma günleri yaklaşık bin uçuşun iptal edileceğini ve bunun yaklaşık 200 bin yolcuyu etkileyeceğini duyurdu.

Hamburg Havalimanı’nda perşembe günü gerçekleştirilecek güvenlik personellerinin grevi nedeniyle Türk Hava Yolları’nın (THY) Hamburg-İstanbul seferleri iptal edildi.

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle son 4 ayda 5’inci kez greve gidileceğini açıkladı. Yük ve yolcu trenlerindeki grev, 7 Mart’ta başlayacak ve 35 saat sürecek.