web analytics

27 Temmuz 2024, Cumartesi

FTI Touristik İflas Etti

FTI Touristik İflas Etti

FTI Touristik GmbH, Avrupa’nın üçüncü büyük tur operatörü olan FTI GROUP’un ana şirketi, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Münih Yerel Mahkemesi’ne iflas başvurusu yaptı.

Başlangıçta yalnızca FTI Touristik markası doğrudan etkilenecek. Ancak, daha sonra diğer grup şirketleri için de benzer başvurular yapılacak. Windrose Finest Travel GmbH ve lüks markası WINDROSE ise faaliyetlerine devam edecek.

Yapılan basın açıklamasına göre bağımsız şirketler olan Euvia GmbH ve seyahat alışveriş kanalı sonnenklar.TV ile Touristik Vertriebsgesellschaft mbH’nin (TVG) franchise sistemi ve markaları sonnenklar.TV Reisebüros, 5vorFlug Reisebüros ve Flugbörse, FTI GROUP’a dahil değil.

Uzun ve karmaşık bir yatırımcı sürecinin ardından, Nisan 2024’te bir yatırımcı konsorsiyumunun giriş yaptığı duyurulmuştu. Ancak, o zamandan beri rezervasyon rakamları beklentilerin çok altında kaldı. Ayrıca, birçok tedarikçi peşin ödeme talep etti. Sonuç olarak, likidite ihtiyacı arttı ve yatırımcı sürecinin kapanışına kadar desteklenemedi. Bu nedenle, yasal nedenlerle iflas başvurusu yapmak zorunlu hale geldi.

FTI GROUP Müşterileri İçin Bilgiler

İflasın sonuçlarından etkilenen seyahatseverlere destek sağlamak için www.fti-group.com/en/insolvency adresini ziyaret edebilir ve +49 (0) 89 / 710 45 14 98 numaralı bir destek hattını arayabilirler. Burada tüm ilgili bilgilere erişilebilir ve Almanca ve İngilizce konuşan yetkililer bireysel sorulara cevap verecekler.

Halihazırda başlamış olan seyahatlerin planlandığı gibi tamamlanabilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğü açıklandı. Henüz başlamamış seyahatler ise muhtemelen 4 Haziran 2024 Salı gününden itibaren artık mümkün olmayacak veya yalnızca kısmen mümkün olabilecek. Atanacak olan (geçici) iflas yöneticisi ile işbirliği içinde, etkilenen seyahatseverlerin sürekli bilgilendirilmesi ve gerekli önlemlerin operasyonel olarak uygulanması için bir konsept geliştirilecek.

Tüm müşterilerin, en güncel bilgi ve desteği almak için yukarıda belirtilen destek kaynaklarını kullanmaları önerilmekte. FTI GROUP, mevcut durumu yakından takip edecek ve gerekli tüm tedbirleri almaya devam edecek.