web analytics

Suat Töre Kimdir?

Izmit’te doğan Suat Töre, Haydarpaşa Lisesi’nden sonra yüksek öğrenimini İ.Ü. İktisat Fakültesi’nde yaptı. Ardından İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü Pazarlama İhtisas programını bitirerek öğrenimini tamamladı.

Turizm yayıncılığına 1983 yılında Türkiye’nin ilk turizm yayınlarından olan Focus on Turkey dergisi ile başlayan Suat Töre, 1991 yılına dek Dünya Gazetesi’nde bu dergi ile birlikte turizm muhabir ve yazarlığı da yaptı. Bu süre içinde Sürmeli Magazin, Dedeman Magazin, Alanya Magazin, Bodrum Halicarnassus Magazin, Key to Turkey gibi çeşitli turizm yayınlarında sorumluluk aldı. 1991 yılında ortağı olduğu S&M Yayıncılık Ltd. şirketini kuran Suat Töre, New Focus Travel Magazin, MeeTurkey Incentive Magazin ve Arab Turkish Travel Magazin, Focus on Travel News, Arab Turkish Travel Gazette, Rus Tourism News, Turizmcinin Gazetesi ve World Travel Guide & Diary’i periyodik olarak yayınlamaktadır. 1995 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin günlük gazetesi Bizim Gazete’nin kuruluşunda yer alıp, köşesinde haftalık turizm yazıları da yazan Suat Töre, yurt içi ve yurtdışında çeşitli turizm kuruluşlarına danışmanlıklar yapmaktadır.

1983 yılından bu yana Alman Touristik Report, Israil Travel News, Outbound Traveller USA, Italyan Congress Today ve Alman Reisebüro Bulletin gibi ceşitli yabancı turizm yayınlarının Türkiye temsilciliklerini de yapan Suat Töre, ayrıca bu süre içinde Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) yayınlarının Türkiye Satış Temsilciliği ve Meksika Turizm Bakanlığı (Sectur) Türkiye delegeliğini de yürüttü.

İktisat Fakültesi Mezunlar Derneği, İşletme İktisadı Mezunlar Derneği, Halkla İlişkiler Derneği, İstanbul Skal Club, Amerikan Seyahat Acentaları Birliği (ASTA) gibi kuruluşların üyeliklerinde de bulunan Suat Töre, halen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, kurucusu olduğu TUYED –Turizm Yazarları Derneği- , ITWA-International Travel Writers Ass.-, ve ATA-Africa Travel Ass. üyeliğini sürdürüyor.

POYD-Profesyonel Otel Yöneticeleri Derneği- onur üyesi olan Suat Töre şirketi ile birlikte yurtdışındaki çok sayıda uluslararası turizm organizasyonlarının Türkiye temsilciliklerini de yapıyor.

Suat Töre’nin Türkiye’de Turizm, Üvey Evlat Turizm ve Lafla Turizm Gemisi Yürüseydi..adlı üç kitabı bulunuyor.

Read in English