web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

“Sektör Yetenek Avında” etkinliği için geri sayım başladı

“Sektör Yetenek Avında” etkinliği için geri sayım başladı

TÜROB’un, İstanbul’daki turizm meslek liselerinde okuyan aşçılık öğrencileri için düzenleyeceği ve öğrencileri turizm- otelcilik profesyonelleri ile bir araya getireceği yarışma “Sektör Yetenek Avında” etkinliği için geri sayım başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle TÜROB tarafından, Gastronometro’nun profesyonel mutfaklarında, Gastronometro şefleri, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae ve Vedat Başaran tarafından tüm detayları özenle hazırlanan, alanında bir ilki gerçekleştirecek olan Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’nda, öğrenciler hem profesyonel meslek hayatına adım atacaklar hem de nice aşçılık öğrencisine ilham verecekler.

İstanbul’da bulunan 11 meslek lisesinin öğrencileri arasında, Gastronometro’da 18 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek olan yarışmanın açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz katılım gösterecek. Gün boyu gerçekleşecek konferanslarda sektörün duayenlerinden Mehmet Reis, Nadir Güllü, Arda Türkmen, Kaya Demirer, Osman Nuri Gülay, Uğur Talayhan, Defne Ertan Tüysüzoğlu, Haluk Ertan, Gökmen Sözen ve Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu yer alacak.

2015 yılında Türkiye’nin gastronomi dünyasına önemli bir yatırımı olarak 1.700 metrekarelik alanda faaliyete geçen Gastronometro; bir eğitim, gelişim ve etkinlik merkezi olarak tanımlanıyor. Türkiye’de gastronominin gelişimine katkı sağlamayı ve gastronomi dünyasına yepyeni bir ritim sunmayı amaçlayan Gastronometro’da eğitmen şefler, farklı yöntem ve çözümler sunarak bilgi paylaşımında bulunuyor.

Gastronomi öğrencileri ve genç şeflerin katılım gösterdiği Gastronometro eğitim modülleri ve atölye çalışmaları yıl boyunca devam ederken, yeni etkinliklere ilişkin bilgiler Gastronometro’nun sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden paylaşılıyor.