web analytics

Carraro Gelibolu Triatlonu pazar günü

Carraro Gelibolu Triatlonu pazar günü

Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20.yıldönümü ve Avrupa’da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle 2018, ‘Troya Yılı’ ilan edildi. 2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olmaya devam ediyor.

Troya Yılı kapsamında düzenlenecek uluslararası ölçekli etkinliklerden bir tanesi de Carraro Gelibolu Triatlonu olacak. 10 Haziran’da Gelibolu’dan start alacak Gelibolu Triatlonu parkuru 1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21 km koşu ile son bulacak. Dünyanın en zor branşlarından olan Triatlon bu sefer Çanakkale’de koşulacak.

10 Haziran’da Çanakkale’de başlayacak olan Gelibolu Triatlonu; Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı ve 2018 Troya Yılı Koordinasyon Merkezi Yetkilisi Sedat Arslan, organizasyon temsilcisi İsmail Arkan, Gençlik Hizmetleri Spor Bölge Müdürü Sedat Bektaş’ın katıldığı bir basın toplantısı ile duyuruldu.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve GESTAŞ’ın katkıları, ACCELL Bisiklet ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan yarış 10 Haziran 2018 tarihinde Gelibolu’daki Hamzakoy Bölgesi’nde hayatını kaybeden Gelibolu Yıldızspor Triatlon Takımı sporcusu Doğukan Varol anısına düzenlenecek. Yarışlara 50’si uluslararası olmak üzere toplamda 500 sporcu katılacak. Carraro Gelibolu Triatlonu’nda yarışan sporcular, Sprint (Kısa) Mesafe, Orta Mesafe ve Orta Mesafe Takım olarak yarışacaklar.