web analytics

TTYD yeni düzenlemeye sevindi

TTYD yeni düzenlemeye sevindi

TTYD Başkanı Oya Narin, “Artık hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcı, otelinin yüzde 20’lik kısmını dönüştürerek nitelikli yabancı turiste uzun dönemli olarak satabilecek” dedi.

Otellerin tahsis süresini 49 yıllığına uzatarak turizm yatırımcısının elini rahatlatan hükümet, geçtiğimiz günlerde yeni bir düzenlemeye daha imza attı. Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle yatak kapasitesinin yüzde 20’sini aşmaması kaidesiyle, odaları üçüncü kişilere satma ve devretme hakkı tanındı. Sabah gazetesinin haberine göre bireysel irtifak adı verilen ve turizm yatırımcısında doping etkisi yaratan bu çalışmayla, 5 aya sıkışan turizm hareketi 12 aya yayılırken ilave 4 milyar dolarlık da gelir sağlanacağı öngörülüyor.

“Turizm yatırımcısının bir rüyası gerçek oldu” diyen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, “Uzun zamandır hayata geçirmek istediğimiz bu çalışmaya hem Maliye Bakanlığı hem de Turizm Bakanlığı kulak verdi. Yeni çıkan yönetmeliğe göre artık hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcı, otelinin yüzde 20’lik kısmını dönüştürerek nitelikli yabancı turiste uzun dönemli olarak satabilecek. Devlete yüzde 0.5 arazi kullanım bedeli ve yüzde 1 ciro payı ödeyen turizmci, satış yaptığı bu odaların ciroya yapacağı katkıya ek olarak, yatırım maliyet bedelinin yüzde 10’u tutarında ilave yararlanma bedeli ve satıştan KDV ödeyecek” dedi.