web analytics

Rusya’da küçük turizm acentaları siliniyor

Rusya’da küçük turizm acentaları siliniyor

Rusya’da turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar, 2014 yılından farklı olarak orta ve küçük ölçekli şirketleri pazardan silmeye başladı. Böylece büyük tur operatörlerinin konumlarını daha da sağlamlaştırmaları bekleniyor.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya’da 2014 yılında büyük tur operatörleri arasında yaşanan iflas dalgası, bu yıl küçük ve orta ölçekli tur şirketlerini etkisi altına aldı.

Sene başından bu yana ülkede küçük ve orta ölçekli sekiz tur operatörü pazardan çekilmek zorunda kaldı.

Raduga Travel, Matreşka Tour, Rolar Tour, Natalie Tours, Avrora BG, DSBW Tours, Intravel Stoleshniki ve Turotdıh ciddi mali sıkıntılar yaşayan şirketler oldu.

Rusya’da tur operatörlerinin satışlarındaki düşüşe rağmen, uzmanlar henüz bir kriz yaşandığını söylemek için erken olduğu görüşünde. Level.Travel Genel Müdürü Dmitri Malyutin, “Dört yıl önce pazardan büyük oyuncular gitti ve bu ciddi sorunlara yol açtı. Bugün yalnızca bir (Natalie Tours) önemli tur operatörünün faaliyetleri son buldu, diğer şirketlerin ise sektöre hemen hemen hiç etkileri yok” değerlendirmesini yaptı.

Rosturizm’in verilerine göre, Rusya’da bugün 580 tur operatörü yurt dışına tur satışı yapıyor. 2013 yılında bu rakam 2 binin üzerindeydi.