web analytics

Sea To Sky Enduro başladı

Sea To Sky Enduro başladı

Sea To Sky Enduro Yarışları Plaj etabı ile start aldı. Zorlu parkurda Billy Bolt birinci, Wade Young ikinci ve Alfredo Gomez de üçüncü oldu.

Kemer’de bu yıl 9.su düzenlenen Sea To Sky Enduro Yarışlarının Plaj etabı nefesleri kesti. Sabah saatlerinde sıralama turları ile başlayan Plaj etabı 15.30’da start alırken, 27 ülkeden 2’si kadın 210 sporcu kıyasıya mücadele etti.  Kemer’in Kındılçeşme mevkiinde hazırlanan ve içerisinde kayalar, kütükler , lastikler ve su geçişlerinin yer aldığı etabın sonunda Billy Bolt birinci, Wade Ypung ikinci ve Alfredo Gomez de üçüncü oldu.

Plaj etabı sonrası ilk üçe giren sporcular podyuma çıktı ve yarış severlere poz verdi. Özellikle bölgede yer alan yerli yabancı turistlerin yanısıra yerel halkın da büyük ilgi gösterdiği yarışlarOrman ve Kanyon etapları ile devam edecek Cumartesi son gün Çamyuva sahilinden verilecek start ile Tahtalı Dağı Zirvesinde 2365mt.de sonlanacak olan etap ile son bulacak.

Organizasyondan Sorumlu Kemer Enduro Kulüp Başkanı Semih Özdemir yaptığı açıklamada, “Hayırlısı ile organizasyonumuzun ilk gününü tamamladık.  Güzel bir organizasyon oluyor. Bu yıl organizasyonumuzu 4 güne çıkardık. Bundan da katılımcılarımız çok memnun. Gelen sporcularımız Türkiye’de ne kadar çok motosiklete binebilirsek, o kadar memnun kalacağız dediler bunu hayal ettiler. Bizde onarın hayalini gerçeğe döndürdük. Çok güzel ve seyir keyfi yüksek bir plaj etabı yaşadık” dedi.

TÜRSAB’ın da sponsor olduğu Sea To Sky Enduro yarışlarının bölgeye olan katkısını değerlendiren TÜRSAB Batı Akdeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin de yaptığı açıklamasında, “ Sea To Sky Enduro yarışları bölgemize büyük bir renk ve canlılık getirmektedir. Bu tip Organizasyonların desteklenmesi, tanıtım açısından önemli. Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir’in de bizlerden istediği desteği TÜRSAB Başkanımız Sayın Firuz Bağlkaya’ya ilettik ve kendisi de sağolsunlar ellerinden gelen katkıyı bu organizasyona koydu. Çok teekkür ediyoruz. Güzel ve heyecanlı bir organizasyon oluyor. Tüm emeği geçenleri kutluyor ve tüm sporculara kazasız belasız bir yarış temennisi ile başarılar diliyorum” dedi. (Halil Öncü)