web analytics

TEP’te hedef Çinli turist

TEP’te hedef Çinli turist

2019-2021 dönemini kapsayan ‘Ticaret Eylem Planı’ hazırladı. Plana göre önümüzdeki 3 yıl içinde Çin’in önde gelen tur operatörleriyle bir araya gelerek Çinli turistlerin talepleri ve eğilimleri çerçevesinde Çin’e yönelik bir Türkiye tanıtım stratejisi oluşturulacak.

Çin’de ABD ve Avrupa’da çok yaygın olan ‘pop-up’ olarak tabir edilen geçici mağazacılığa ilişkin imkanlar araştırılarak uygulanması için çalışma başlatılacak. Erdinç Çelikkan imzalı habere göre, Türk televizyon dizisi ve film ihracatında Çin pazarına yoğunlaşılacak. Türk dizi ve film sektörünün Çin pazarına erişim imkanları için araştırma başlatılacak.

Nüfusu toplamda 3 milyar kişiye yaklaşan  Çin, Rusya, Meksika ve Hindistan düğün turizmi ve dizi ihracatıyla yatırım çekilmesi için çalışma başlatıldı. Düğün turizminin desteklenmesi kapsamında THY’nin bilet desteği vermesi için girişimler yapılacak

Latin Amerika’da Türk dizileri sayesinde güçlenen Türkiye imajının güçlendirilmesi ve merakın artması için ünlülerin Meksika’yı ziyaret etmesi sağlanacak.

THY, yaklaşık 1.3 milyarlık nüfusu olan Hindistan’a yönelik Chennai, Bangalore, Kalküta ve Ahmedabad gibi yeni uçuş hatları açacak. Yerel paraların kullanım alanlarının geliştirilmesine yönelik imkanlar araştırılacak. Türkiye-Hindistan SWAP Anlaşması imzalanacak.

Hindistan’da geleneksel olarak üst gelir grubu tarafından büyük harcamalarla dünyanın turistik merkezlerindeki lüks otellerde yapılan düğün turizminin desteklenmesi kapsamında THY’nin bilet desteği vermesi için girişimler yapılacak. Böylece ülkeye döviz girişinin artırılması sağlanacak.