web analytics

Şimdi de “İzmir GastroFest” başlıyor

Şimdi de “İzmir GastroFest” başlıyor

İzmir ilk kez çok kültürlü yapısını yansıtacak bir gastronomi festivaline ev sahipliğie yapacak. Alsancak Tren Garı’nda 21 Ekim’de kapılarını açacak “İzmir GastroFest” yerli, yabancı ünlü şefleri, yemek yazarlarını ve akademisyenleri buluşturacak. Festivalde farklı panellerde gündemin sıcak konusu olan “Göç” teması işlenecek.

İzmir’in simgelerinden boyoz, söğüş, kumru, gevrek gibi sokak lezzetlerinin ikramıyla başlayacak olan festivalde Müge Akgün moderatörlüğünde “Göç İle Şekillenen İzmir Mutfağı” paneline Nedim Atilla, Haluk Özyavuz, Ahmet Güzelyağdöken, Danışman Şef Vedat Başaran‘ın konuşmacı olarak katılacak.

İzmir Gastrofest’in konukları ve konuşmacıları arasında Yunanistan’ın Ünlü Şefi Atina‘da Vezene restoranının sahibi Ari Vezene, İsrail’in tanınmış restoranlarından Eucalyptus’un sahibi ve şefi Moshe Basson, Parabere Forum’un kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından, yeme-içme yazarı Maria Canabal, yemek sosyolojisi konusunda uzman Profesör Dr. Zafer Yenal, Prof. Dr. Biray Kolluoğlu, rehber ve yazar Saffet Emre Tonguç ile marka iletişim uzmanı Lisa Donoughe gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler yer alacak.

Ünlü şefler Aylin Yazıcıoğlu, Şemsa Denizsel, Yılmaz Öztürk, Osman Sezener, İsmet Saz, Murat Bozok ve Jale Balcı kaçırılmayacak ‘workshop’lar gerçekleştirecekler. Festival ziyaretçileri, Mürver, Neolokal, Frankie, Ent, Cantinery, Balmumu, Seçkin Et,  Balık Ada, Naif, Less Ordinary, Monochrom Dream, Bready, Dante by Sarıket, Vino Locale, Hiç Tadım Atölyesi, Murano’s ve Dondurmino, Dostlar Fırını, Kumrucu Şevki gibi İstanbul ve İzmir’in ünlü lokantalarının lezzetlerini de tadabilecek.

Almanya’nın önde gelen peynir uzmanlarından Ursula Heinzelmann İzmir ve çevresinin şaraplarını ve peynirlerini eşleştirecek. Deniz Alphan’ın ses getiren belgeseli “Kaybolan Bir Dil, Kaybolan bir Mutfak” ve Dünya’nın en iyi restoranlarından sayılan El Celler De Can Roca’nın sahibi Roca Kardeşlerin Türk Mutfağını keşif hikayesi olan “Turkish Way” filmi de festival kapsamında gösterilecek.

Amerikalı saksafon efsanesi Ricky Ford’un ünlü piyanist ve besteci Ali Perret, trompetçi İmer Demirer, baterist Owen Hart ve kontrabascı Kaan Yıldız ile birlikte sahne alarak unutulmayacak bir caz konserine imza atacak.

Metro’nun ana sponsorluk verdiği, Öztiryakiler, Birlikte Güzel, Çimstone, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ford, Pınar, Şölen Çikolata, Şekerbank, Unilever Food Solutions, Hürriyet Gazetesi gibi kurum ve markaların desteklediği İzmir GastroFest’in ulaşım sponsorluğunu THY üstlendi.