web analytics

UNWTO Sofya Kongresi sona erdi, sıra İstanbul’da

UNWTO Sofya Kongresi sona erdi, sıra İstanbul’da

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO)’nun 2.Dünya Medeniyetleri ve Tarihi Yollar Kongresi dün info turlar ile sona erdi. 400’ın üzerinde katılımcı ki aralarında Turizm bakanları, Bakan yardımcıları, Ülkelerin Kültür turizmi ve tarih uzmanları, tarihi kültür yollarının araştırmacı, uygulayıcıları ve medya mensuplarının bulunduğu Kongre 15-18 Kasım tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleşti. UNWTO’nun Sofya kongresi son 2 gün Sofya şehir turu ve Plovdiv kültür turları ile tamamlandı.

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO)’nun bundan sonraki toplantısı 3-5 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek “3.UNWTO/UNESCO World Conference on Tourism and Culture” başlığındaki konferansının mottosu “Herkes için faydalar”. Toplantıya yine çok sayıda ülkeden üst düzey turizmcinin katılacağı belirtildi.
Konferansın ilk günü yine Bakanlar Oturumu olacak ve “Turizm ve kültür işbirliğinin güçlendirilmesi”  görüşülürken  diğer oturumlarda; “Sürdürülebilir ve yaratıcı şehirler için kültürel turizm”, “Somut olmayan kültürel mirasın korunmasında bir müttefik olarak sorumlu turizm” ve “Dijital dönüşüm yoluyla herkes için kültür turizminin sağlanması”konuları uzmanlarca bir panel şeklinde sunulacak.   Konferans “Turizm ve Kültür Üzerine İstanbul Deklarasyonu” ile son bulacak.

  • unwto1
  • unwto2
  • unwto3
  • unwto4
  • unwto5
  • unwto6