web analytics

Akdeniz kentleri İzmir’de toplandı

Akdeniz kentleri İzmir’de toplandı

Akdeniz kıyı kentlerinde sürdürülebilir, yenilikçi ve bütünleşik kentsel çözüm önerileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği sempozyumda masaya yatırıldı. Türkiye, İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Hollanda’dan uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantı, 6 Aralık’da gerçekleşti.

Ekoloji, tarih, kültür-sanat ve tasarım konularında çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, şimdi de ‘Akdeniz’in Kıyı Kentlerinde Sürdürülebilir Yaşam” adı altında 2 günlük  uluslararası bir sempozyum da düzenledi.

6 Aralık Perşembe günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan sempozyuma Türkiye, İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Hollanda’dan uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılıyor. 2 gün sürecek sempozyumun açılış konserinde “Serap Tamay Ensemble” İzmir türküleri, Sefardik, Smyrneiko ve Sevdalinka şarkılarını seslendirdi.

Sempozyumda ‘Akdeniz’de Bellek ve Yaşam’, ‘Ekolojik Sürdürülebilirlik’, ‘Ekonomik Sürdürülebilirlik’, ‘Katılımcılık/Yönetişim’, ‘Mekansal Planlama’ ve ‘Körfez’ başlıklarında oturumlar da gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 7 Aralık Cuma saat 13.00’da başlayacak “İzmir Modeli ve İzmir Körfezi” özel oturum da yer alacak. Sempozyum, ‘Akdeniz’in Kıyısında İzmir’i Birlikte Düşünmek’ başlıklı forum ve değerlendirme oturumuyla kapanacak.