web analytics

Dünya Turizm ve Kültür Konferansı bugün İstanbul’da başlıyor

Dünya Turizm ve Kültür Konferansı bugün İstanbul’da başlıyor

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO)’nun 3 . UNESCO Dünya Turizm ve Kültür Konferansı 3-5 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek “3.UNWTO/UNESCO World Conference on Tourism and Culture” başlığındaki konferansının mottosu “Herkes için faydalar”. Toplantıya yine çok sayıda ülkeden Turizm Bakanları ve ülkelerin üst düzey turizmcileri katılıyor.

2 Aralık Pazar günü kayıt ve akşam Hilton Hotel İstanbul Bosphorus  otelinin balo salonunda verilecek “Hoşgeldiniz Kokteyli”nden sonra Konferans 3 Aralık oturumları ile resmen başlayacak.Konferansın ilk günü yine Bakanlar Oturumu olacak ve “Turizm ve kültür işbirliğinin güçlendirilmesi”  görüşülürken  diğer oturumlarda; “Sürdürülebilir ve yaratıcı şehirler için kültürel turizm”, “Somut olmayan kültürel mirasın korunmasında bir müttefik olarak sorumlu turizm” ve “Dijital dönüşüm yoluyla herkes için kültür turizminin sağlanması”konuları uzmanlarca bir panel şeklinde sunulacak.

Ilk günün programı şöyle;
09:30 – 10:00 Açılış Seramonisi ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, Secretary-General ve UNESCO Direktörü Audrey Azoulay’ın açılış konuşmaları yapılacak.
11:00 – 13:00 arasında BBC Seyahat Programı yöneticisi Rajan Datar moderatörlüğünde Turizm Bakanları düzeyinde bir panel gerçekleşecek.
Panele; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İran İslam Cumhuriyeti ve Turism Organizasyonu Başkanı Başkan yardımcısı Dr. Ali Asghar Mounesan, Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Mirko Šarović, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova,Çad Turizm Bakanı Madeleine Alingué,Somali Turizm Bakanı Dahir Mohamud Gelle, Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Mikheil Batiashvili, Gana Turizm, Sanat ve Kültür Bakanı Catherine A. Afeku,Yunanistan Turizm bakanı Elena Kountoura, Jamaica Turizm Bakanı Edmund Bartlett, Kenya Turizm ve Doğal Hayat Bakanlık sekreteri  Najib Balala, Karadağ  Kültür Bakanı Aleksandar Bogdanović ve Karadağ Turizm Bakanı  Pavle Radulovic, Liberya Kültür ve Turizm Bakanı Jean Brunelle Razafintsiandraofa, Nijerya Kültür Bakanı  Lai Mohammed,Güney Afrika Kültür Bakanı Nathi Mthetwa,   Sudan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Suleyman Adam, UmmanTurizm Bakanı Ahmed Nassir Hamed Al Mahrizi,  Tanzanya Turizm Bakanı Hamisi Andrea Kigwangwalla, Tayland Turizm ve Spor Bakanı Weerasak Kowsurat, Makedonya Kültür Bakanı Asaf Ademi, Ukrayna Kültür Bakanı Yevhen Nyschuk, Venezuela Turizm Bakanı Stella Lugo, Azarbaycan Kültür Bakanı yardımcısı Rafig Bayramov,  Kamboçya Turizm Bakan Yardımcısı Tith Chantha, Çekya Kültür Bakan yardımcısı Jiří Vzientek, Slovanya Kültür Bakanı Jan Škoberne, İspanya Turizm sekreteri Isabel María Oliver Sagreras, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Organizasyonundan Büyükelçi  Michael B. Christides ve Dünya Turizm Örgütü etik komitesi Pascal Lamy’nin katılımı bekleniyor.
Öğleden sonraki oturumlarda TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın da konuşma yapması bekleniyor.
Konferans ikinci gün gerçekleşecek konuşmaların ardından  “Turizm ve Kültür Üzerine İstanbul Deklarasyonu” ile son bulacak. Sonraki gün delegeler Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Yerebatan Sarayı  turlarına katılacak.