web analytics

Termal turizme bir bölge daha katıldı

Termal turizme bir bölge daha katıldı

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kaplıcalara ve termal otellere ilgi artıyor. Özellikle İç Anadolu bölgesinde termal suyu bakımında en mineralli ve en sıcak suya sahip Kırşehir, termal turizminde turistlere tadına doyumsuz bir tatil imkânı sunuyor.

Ahiliğin merkezi ve ilk gökbilim medresesi Cacabey Medresesi ile turistleri ağırlayan Kırşehir, en sıcak ve en mineralli suya sahip olmasıyla da turistlerin tercihi olmaya başladı. Kaynak üzerine kurulu otellerin yer aldığı şehirde termal su hiçbir işlem görmeden direkt olarak termal havuzlara aktarılıyor. Özellikle yarıyıl tatilinin yaklaşması ile birlikte rezervasyonlarda hareketlilik yaşadıklarını belirten Armas Termal  Resort Genel Müdürü Bahadır Aksoy, “ Kırşehir’in tek 5 yıldızlı ilk termal oteli olarak rezervasyonlarımız yüzde 80’e yaklaşmış durumda. Kırşehir’in büyük ilgi görmesinin ve diğer termal merkezlerden ayrılan en büyük özelliği kaynağın üzerine kurulu tesislere sahip olması. Kasım ayında başlayan yoğunluğun nisan ayına kadar devam etmesini bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Hem Tatil Hem Şifa

Yapılan testler sonucu Kırşehir’in termal suyunda yüzde 68 oranında mineral içerdiğini belirten Armas Termal  Resort Genel Müdürü Bahadır Aksoy, “  Kasım ayı itibari ile termal turizmi yeniden canlandı. Turistler Kırşehir’de hem tatil yapıyor, hem de çeşitli rahatsızlıklarına şifa arıyor. Türkiye’nin en mineralli suyuna sahip Kırşehir, Kayseri ve Kapadokya’ya yakınlığı ile de turistler için büyük bir alternatif oluyor. Kapadokya’da balona binen turistler Erciyes’te kayak yaptıktan sonra otelimizde termal suyun tadını çıkarıyor.” diye konuştu.

Aynı Zamanda İçilebiliyor!

Kırşehir termal suyunun en önemli özelliği hakkında bilgi veren Armas Termal  Resort Genel Müdürü Bahadır AksoyÇok sayıda insan Kırşehir’de bulunan termal suya girerek şifa bulmaya çalışıyor ancak bu suyun diğer termal sulardan çok farklı olan bir özelliği de bulunuyor. Kırşehir termal su içeriğinde zengin mineral yapısıyla birlikte içilebilir özelliğiyle de aynı zamanda iç hastalıkların tedavisinde alternatif tıp yöntemi olarak da kullanılabilir bir niteliği sahip. Bu özelliği ile Kırşehir termal suyu değerlendirildiği takdirde Kırşehir Sağlık Turizm cenneti haline getirilebilir.” dedi.