web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Türkiye Festivali Moskova’da başladı

Türkiye Festivali Moskova’da başladı

Rusya-Türkiye Kültür ve Turizm Yılı kapsamında, başkent Moskova’nın merkezindeki en önemli parklardan Krasnaya Presnya parkında Türkiye Festivali bu yıl 3. kez Moskovalılarla buluştu.

16 Haziran pazar akşamına kadar sürecek festivalde başkentliler için “Türkiye rüzgarı” esecek. Açılış töreninde konuşan Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar “Rus halkı Türkiye’yi iyi tanıyor ama Türkiye’ye gidecek daha 140 milyon Rus turist var. Hepsini ağırlamaya hzırız. Rus halkını Antalya başta olmak üzere Türkiye’de ağırlamak için bekliyoruz” dedi.

Kapalıçarşı’nın giriş kapısı canladırmasından Kız Kulesimaketine kadar, Türkiye’yi Moskova’ya taşıyan çok sayıda orijinal çalışmayı da barındıran festival alanında ilk gün yağmura rağmen Moskovalıların ilgisi büyüktü.

Misafirler, Türk mutfağını tadabilecek, ünlü sanatçıları dinleyebilecek, Zanaat Köyü’nü ziyaret edebilecek, balon sepetinde fotoğraf çektirebilecek, yağlı güreş yarışmasını izleyebilecek, popüler masa oyunlarını oynayabilecek, Kapalıçarşı’dan orijinal ürünler ve hediyelikler alabilecek ve Türkiye’ye 100 hediye turundan birini kazanabilecek.