web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Sea to Sky Enduro yarışları başladı

Sea to Sky Enduro yarışları başladı

Antalya’nın Kemer ilçesinde 25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 10.’su düzenlenecek Sea To Sky Enduro Yarışları için Ralli Servis alanında bir basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen basın toplantısına Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Belediye Meclis Üyeleri, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, enduro camiasına isimlerini yazdıran Wade Young, Billy Bolt, Mario Roman ve 2020’de Dakar yarışlarına katılacak olan kadın sporcu Güney Afrikalı Kirsten Ladman gibi sporcular ile enduro severler katıldı.

Basın toplantısı sonrası Padok alanında incelemelerde ve ziyaretlerde bulunan Kemer protokolü sporculara ve teknik ekibe hoş geldin mesajlarını iletirken, yarışlar boyunca Kemer Yörükler Derneği tarafından hizmet verecek Yörük Çadırında da ayran içip Yörük kültürünün önemine dikkat çektiler. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl yarışmaya tema eklenirken, bu yılki organizasyonun teması “Yörükler” oldu. Yörük teması kapsamında padok alanına 3 ayrı kıl çadırı kuruldu.

Toplantı sonrası Endurocular Ralli Servis alanında özel olarak hazırlanan etaplarda bir gösteri yaptı. Sporcular, gösteride kütük, kaya ve traktör lastiklerinin üzerinden geçerek, izleyenlere renkli görüntüler oluştururken, seyircilerde bu anları ellerindeki video kameralar ile ölümsüzleştirdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemer Enduro Spor Kulübü Başkanı Semih Özdemir, “10. Yılımızdayız. Kemer Enduro Kulübü olarak 10 yıl önce başladığımız Sea To Sky Serüveninde Kemer Belediyemizin ve sponsorlarımızın destekleri ile hazırlıklarımızı tamamladık. Dört günlük bir yarış olacak. Çarşamba günü sabah 09.30’da Kındılçeşme Plajında sıralama turları ile başlayacağız. Aynı gün 15.30’da asıl yarış Plaj etabımızın startını vereceğiz.  Muhteşem bir yarış olacağına inanıyoruz. 26 Eylül’de Orman Yarışımız, 27 Eylül’de Kanyon yarışımız ve son günde en zor olan dağ yarışımız olacak. Bu etap Çamyuva Sahilden başlayıp Tahtalı dağında 2365 mt.de finiş görecek. Bu yıl Tahtalı’ya ulaşmak biraz daha zor olacak” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’da yaptığı konuşmasında” 10 yıldır yapılan bir yarış. Semih Özdemir kardeşimin bu yarışta büyük emeği var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl beraberce çalışıyoruz. Organizasyon ile ilgili neler gerektiğini birlikte görüştük, kararlaştırdık ve uygulamaya koyduk. Üzerimize ne düşerse Kemer Belediyesi olarak hazırdık ve yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kemer Kaymakamı Murtaza Danyanç da yaptığı açıklamasında “ Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi olan Kemer ilçemizde Sea To Sky 10.Uluslarası Enduro Yarışlarının düzenleniyor olması gerçekten mutluluk verici bir olay. Uluslararası boyutu olan bu organizasyona 25 ülkeden 250’ye yakın sporcu bu yarışmaya katılıyor. Sahil, Kanyon,orman  ve dağ tırmanışı şeklinde dört etaptan oluşuyor. Tahtalı dağının zirvesinde bu yarış neticelenecek inşallah. Kemer ilçemizi ve Antalya yöresini sadece deniz, kum, güneş değil bu yarış vesilesi ile tanınması sağlanacak. Eşsiz bir doğaya sahip olduğumuzda görülmüş olacak. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum. Kemerimize hoş geldiler” dedi.

Yarışın ana sponsorlarından Olympos Teleferik’in Genel Müdür Haydar Gümrükçü de organizasyonun önemine dikkat çekerek, “ Sea To Sky Enduro yarışlarının bu yıl 10.senesi. Bizim için de oldukça heyecan verici bir durum. Turizm açısından müthiş bir olay. Biz bütün sporcuları ve misafirlerimizi zirvede ağırlamaktan,  bu organizasyona destek vermekten Olympos Teleferik olarak çok mutluyuz. Ekip olarak organizasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Bütün Antalya’nın hatta ülkemizin bu organizasyona destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu sadece Kemer için gerçekleştirilen bir organizasyon değil .Çok sayıda yabancı tanınmış enduro sporcusu katılıyor ve bu onların ülkelerinde yayınlanıyor. Çok büyük bir reklam değeri var. Aslında sadece deniz, kum ve güneşin ötesinde bu tür sportif faaliyetleri de yapabileceğimizi gösteriyorlar. Kemer Enduro Kulübü olarak müthiş bir iş çıkarıyorlar. Kendilerine çabaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Sea To Sky yarışları için dünyanın dört bir yanından sporcu ve kafileler Kemer’e geldi. 25 Ülkeden 250’nin üzerinde sporcunun katılacağı yarışlar Kındılçeşme’de düzenlenecek plaj etabıyla start alacak. Final etabı ise Çamyuva Sahili’nden başlayacak ve Tahtalı Dağı’nın zirvesinde 70 km’lik etapla son bulacak. 4 gün sürecek yarışlar Kemer dağlarında, ormanlık alan, su yolları, derin vadi ve kanyonlarında Kemer’e büyük bir renk verecek.(Halil Öncü)