web analytics

Foça’da “Kariyer Zirvesi”

Foça’da “Kariyer Zirvesi”

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi öğrencileri ile turizm sektörünün çok önemli kuruluşlarının temsilcileri okul kampüsünde düzenlenen kariyer zirvesinde buluştular. Turizm işletmelerinin üst düzey yönetici ve temsilcileri sunum ve birebir anlatımlarla öğrencilerin gelecek kaygılarına son verecek paylaşımlarda bulundular.

Foça Atatürk Mahallesi sırtlarında yer alan Foça Turizm Fakültesi’nin 4. geleneksel kariyer zirvesi etkinliğine DEÜ Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emir Özeren, Öğr. Üyesi Dr.Aslı Emine Özen ve Araş. Gör. Dr. Pınar Işıldar,  Araş. Gör. Dr. Erdem Aktaş, Araş. Gör. Nur Ayça Öztürk ve Araş. Gör. Zeynep Egeli ile seçkin 23 turizm işletmesinin üst düzey yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Öğrencilerin sektör temsilcileriyle buluşması, kariyerleri konusunda ilk adımlarını atarak staj ve iş imkânları hakkında bire bir görüşmeler yapmaları sağlandı.

Dekan Prof.Dr. Metin Kozak; kariyer zirvesine geçen senelere kıyasla sektörden daha yoğun bir ilgi ve katılımın olması ve firma temsilcilerinin olumlu geri bildirimlerinin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Prof.Dr.Metin Kozak; Fakültemiz öğrencileri sektör temsilcileriyle gerçekleştirdikleri profesyonel iş ve staj görüşmeleri sonucunda turizm sektörünün beklentilerini daha yakından görme ve kendi yetkinliklerini daha iyi tanıyarak kariyer yollarına ilişkin önemli fırsatlar yakalama şansına sahip oldular. Ayrıca, Kariyer günleri etkinlikleri kapsamında öğrenciler tanıştıkları yöneticiler ve profesyonellerin hayat öykülerinden aldıkları ilhamla kendi kariyer yolculuklarını çizmeye başladılar. Kariyer zirvesi’nde konuk ettiğimiz sektör profesyonelleri arasında fakültemizin kendi mezunlarını da
görmek bizleri ayrıca gururlandırdı. Etkinliğimize katılan ve öğrencilerimize destek veren Altın Yunus Çeşme, Sheraton Çeşme, Rixos Premium Bodrum, Delta Hotels Marriott Bodrum, Six Senses Kaplankaya, Caresse A Luxury Collection Resort&Spa, The Bodrum Edition, D Resort Murat Reis Ayvalık, Cape Bodrum Beach Resort Hotel, İmren Alaçatı Tatlıcısı, Ortunç Otel, D.Ream, Meeting Point Hotels&Resorts, Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş. Club Marvy Otel, Doria Hotel Bodrum, Hapimag Turistik Yatırım ve Ticaret A.Ş., Hotel Faustina, Babylon Hotel, United Towers Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, İzmir İş Kurumu Çiğli Hizmet Merkezi, Mola Cunda Hotel,  Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa Hotel, Wyndham Grand İzmir Özdilek yetkililerine katılım ve destekleri için teşekkür ederim” dedi.