web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Cumhurbaşkanı’ndan kampanya

Cumhurbaşkanı’ndan kampanya

Bu akşam kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli dayanışma kampanyası başlattıklarını söyledi. Erdoğan, kendisinin de 7 maaşını bağışlayarak bu kampanyaya destek olacağını belirtti.

Erdoğan ayrıca “Sokakta hareketliliği büyük ölçüde azalttık. Son olarak kara, hava ve deniz yollarıyla olan şehirler arası ulaşımı sınırlandırdık. Gerekirse şehir içi ulaşımda da benzer kararları uygulayabiliriz.
Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ayki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. 8 Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.
Bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer kimi altışar maaşlarını bağışlama kararı aldılar. Bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağışı ifade ettiler. Toplamda 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular. Meclisteki tüm milletvekillerimiz AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.

Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır” dedi.