web analytics

Saç turizmi için 3.4 milyon kişi geldi ,10 milyarTl’ı aşkın para bıraktı

Saç turizmi için 3.4 milyon kişi geldi ,10 milyarTl’ı aşkın para bıraktı

Ülkemiz turizm çeşitliliğinin içinde saç ektirmek için Türkiye’ye gelenlerin rakamları oldukça önemli. Çünkü saç ekim tekniklerinin gelişmesi ile birlikte saç ektiren kişilerin sayıları da arttı. Fiyatların yurtdışına göre daha ucuz olması ve bu tür merkezlerin çokluğu nedeniyle Türkiye, dünyada saç ekimi konusunda ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye Sağlık Turizm Geliştirme Konseyi kayıtlarına göre geçtiğimiz yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize 498 bin kişi saç ektirmeye geldi. Son 10 yılın rakamlarına göre 2010 ile 2020 Ocak Şubat rakamlarına göre yurt dışından gelen 5 milyon 946 kişi saç ektirdi. Saç ektirenlerin ülkemize bıraktıkları para ise Türkiye’ye 10 milyar 356 milyon lira civarında olduğu konseyin istatistiklerinde yer aldı.

Sahibi olduğu seyahat acentesi ile yabancıları ülkemize getirip “saç turizmi” yapan Oktay Tüney, yabancılar arasında birinci sırada İtalyanların olduğunu, ikinci olarak, Ortadoğu kökenlilerin takip ettiğini 3’ncü sıranın ise Brezilyalılar olduğunu söylüyor. Tüney bu arada saç ekimi konusunda kadınların da artık ülkemize geldiğin ve onların kafalarını üst bölgelerindeki seyrek saçların arasına ekim yapıldığını bu nedenle de çevredekileri fark etmediğini de sözlerine ekliyor.

Bu arada saç ektirme furyasında erkeklere kadınlar da eklendi. Gerçi kadınları kafaları bandajlı görmüyoruz ve bu nedenle de fark etmiyoruz. Oktay Tüney bu konuda söyle konuşuyor;

“Bize başvuran kişiler arasında son yıllarda kadınların sayılarında artışlar oldu. Erkeklerde alınan sonuçları gören veya duyan kadınlar saç ekimi yaptırıyor. Kadınların saç problemleri genellikle saçlarının kafanı üst bölgesinde azalması şeklinde oluyor. Seyrek saçlı kadın da kendisini iyi hissetmiyor. Bu nedenle saç ekim yoluna başvuruyor. Kadınlara bu işlem erkeklerde olduğu gibi enseden alınan saç kökleri kafasını üst bölgesine seyrekleşen saçları arasına ekilmek sureti ile oluyor. Operasyon sırasında kadınların kafalarındaki saçlar kesilmediği için uygulama yapılan bölge de gözükmüyor. Bu saye de kimseler bilmeden ve duymadan saç ekimi yapılıyor“ diyor.