web analytics

Rusya’dan kötü haber!

Rusya’dan kötü haber!

Rusya’da turizm örgütleri Ağustos’tan başlayarak yurt dışı tur paketlerinin yeniden satılabileceği mesajı verirken, devletten vatandaşların yeni bir “ihtiyat  tavsiyesi” geldi. Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, korona salgını yüzünden oluşan belirsizlik durumu nedeniyle Rusya vatandaşlarının yıl sonuna kadar yurtdışı seyahat planları yapmamalı gerektiğini söyledi.

Hürriyet’in aktardığına göre, Rusya-24 TV kanalında salgınla ilgili durumu özetleyen Matviyenko, “2020 yılı sonuna kadar vatandaşlarımız yurtdışı seyahat planı yapmamalı. Çünkü salgınla ilgili Rusya’nın dışındaki ülkelerde de bir dizi belirsizlik faktörü mevcut” dedi.

Matviyenko, “Salgın kontrol altına alınsa bile pandemi döneminde askıya alınan ulaştırma ve haberleşme ağlarının hızlıca eski halini alması mümkün olmayacak. Kimsenin hoşuna gitmediğini bilmeme rağmen ‘bu yıl sonuna kadar Rusya dışına çıkış planlamayın’ demek zorundayım” diye konuştu.

Matviyenko’nn bu açıklamasından bir gün önce Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) 1 Ağustos tarihi için yurtdışı tur paketi satışlarına yeşil ışık yakıldığını ilan etmişti. Öte yandan Rusya’da koronavirüs vaka artışı sürüyor. (Türkrus)