web analytics

Rusya’da yurtdışı çıkışlar Eylül’e kadar yok

Rusya’da yurtdışı çıkışlar Eylül’e kadar yok

Rusya’dan yurt dışına turlar için beklentiler ve tartışmalar sürerken, turizm sektöründen karamsar bir tahmin geldi. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR Başkanı Maya Lomidze, sonbahardan önce sınırların açılmasını beklemediklerini söyledi.

RBC’nın aktardığı habere göre Lomidze, “Edindiğimiz bilgiler ışığında, eylül ayına kadar Rusya’dan yurt dışına tur satış yasağının kalkmasını beklememeli” dedi.

Uluslararası turizm hareketinin başlamasının iki yönlü bir hareket olduğunu vurgulayan Lomidze, “Yaz döneminde yurt dışına bazı tarifeli seferlerin başlamasını beklemek olası, ama charter seferlerinin geleceği belirsiz” diye konuştu.

Lomide diğer yandan yurt içinde turizm sezonunun başlayacağını, Krasnodar bölgesinde 1 Haziran’dan itibaren sanatoryumlara ilk turistlerin beklendiğini vurguladı.

25 Mayıs’ta Başbakan Yardımcısı Dmitri Çernışenko, koronavirüs salgını yüzünden şu anda yurt dışına çıkışlara izin vermenin mümkün olmadığını söylemişti.

Başbakan Mihail Mişustin de dün yaptığı açıklamada Rusya halkını yurt dışı tatil planı yapmamaya ve tatillerini yurt içinde geçirmeye davet etmişti.

Rusya 30 Mart’ta sınırlarını koronavirüs pandemisi yüzünden kapatmış, dış uçuşlar askıya alınmıştı.(Türkrus)