web analytics

Air Arabia Abu Dhabi Mısır seferleri başlatıyor

Air Arabia Abu Dhabi Mısır seferleri başlatıyor

Air Arabia Abu Dhabi, 14 Temmuz’da Abu Dhabi’den Mısır’ın önemli şehirlerinden İskenderiye ve Sevhac (Sohag)’a karşılıklı seferler başlatıyor.

Başkentin ilk düşük maliyetli taşıyıcısı Air Arabia Abu Dhabi, Abu Dhabi’den İskenderiye ve Sevhac’a A320 uçak tipi ile direk uçuşları gerçekleştirilecek.

İskenderiye Borg Al Arab Uluslararası Havalimanı’na (HBE); Salı, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftanın üç günü Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı’ndan (AUH) lokal saat 15.00’te kalkış, 16.55 lokal saat ile varış gerçekleştirilecek olup, dönüşler 17.35 İskenderiye (Alexandria) kalkış, 23.25 Abu Dhabi lokal saat ile varışlı operasyonlar yapılacaktır.  Sevhac (HMB) uçuşları ise her Çarşamba günü Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı’ndan 14.30 lokal saat kalkış ve 16.00 Sevhac lokal saati varış; dönüşler ise 16.40 kalkış, 22.10 lokal saat ile Abu Dhabi varış şeklinde gerçekleşecek.

Air Arabia Abu Dhabi, Etihad Airways ve Air Arabia tarafından, Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı  merkezli ve düşük maliyetli bir havayolu olarak kurulmuştur.  Air Arabia’nın iş modelini takip edip, Etihad Havayolları’nın hizmet anlayışını ile bölgedeki büyüyen düşük maliyetli seyahat pazarı ve taleplerine hizmet verecek.

Etihad Havacılık Grubu İcra Kurulu Başkanı Tony Douglas şunları söyledi: ‘Havacılık sektörü olarak yaşadığımız olağanüstü zamanlarda, başkentin ilk düşük maliyetli havayolu Air Arabia Abu Dhabi’yi başlatmak bizim için büyük gurur. Dünya çapında yeni pazarlar için BAE(Birleşik Arap Emirlikleri)’nin gelişen sermayesine doğrudan erişim için Mısır rotası ile başlıyoruz.’

Abu Dhabi, hem iş hem de tatil amaçlı seyahatlerde olağanüstü bir ün kazanmıştır. Emirliğin mevcut küresel durumda gelişmeye devam etmesini ve pazarların yeniden açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. ”

Air Arabia Grup İcra Kurulu Başkanı Adel Al Ali şunları söyledi: ’Air Arabia Abu Dhabi’nin ilk uçuşunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.  Küresel havacılık sektörü Covid -19 salgını nedeniyle benzeri görülmemiş zorluklara tanıklık ederken; bu adım, BAE ((Birleşik Arap Emirlikleri) havacılık sektörünün gücünü ve uzun vadeli beklentilerine olan bağlılığımızı göstermektedir.’

Daha fazla bilgi için Air Arabia Türkiye  ofisine 0212 2415184 & [email protected]