web analytics

“Uçuşlar başlıyor” haberi Rusya’da Türkiye talebini 4 kat arttırdı

“Uçuşlar başlıyor” haberi Rusya’da Türkiye talebini 4 kat arttırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık” açıklaması yankı yarattı. Kremlin Sözcüsü Peskov, telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılmasını müzakere etme talimatı verdiğini” ifade etti. Ancak Türkiye’den “seferler bugün başlıyor” diye Rus basınına yansıyan haberler sonrası Türkiye biletlerine talep patlaması oldu.

Rusya’nın en büyük online bilet satış sitelerinden Aviavasales, düne kıyasla bugün Türkiye destinasyonları için bilet aramalarının 4 kat arttığını açıkladı.

En fazla talep edilen  biletler İstanbul, Antalya, Dalaman, İzmir ve Bodrum olarak belirlendi.

Yetkililer vatandaşlardan, medyaya yansıyan haberlere dayanarak bilet almamalarını, resmi makamlardan ve havayolları şirketlerinden teyit beklemelerini istediler ve aksi takdirde bilet iadelerinde sorun yaşayabileceklerini söylediler.  THY’nin 1 Ağustos’tan öncesi için Rusya hattında bilet satışı yapmadığı da belirtiliyor.

Lenta.ru ajansı da, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı’ndan 15 Temmuz’dan itibaren seferlere başlanacağı bilgisi gelmesine rağmen, Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin bu konuda açıklama yapmaktan kaçındıklarını, Kremlin’in de sadece taraflarım müzakerelere başlaması için anlaştıklarını ekledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, Sputnik’in haberine göre Rusya’yla uçuşların bugün itibariyle başlatılmasıyla ilgili olarak “Bu zorlu süreçte çok önemli bir adım ve sektörümüz açısından da beklediğimiz müjde niteliğinde bir karar” değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Rus misafirlerimizi bugüne kadar olduğu gibi yine ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyacak, keyifle ve güzel anılarla dönmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bağlıkaya, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklama ile bugün itibarıyla Rusya’yla olan uçuşların başlaması konusunda mutabakata varılması, bu zorlu süreçte çok önemli bir adım ve sektörümüz açısından da beklediğimiz müjde niteliğinde bir karardır. Ülkemizin en çok turist ağırladığı pazar olan Rusya, sektörümüz açısından stratejik bir önem taşımakta, başta Akdeniz ve Ege bölgelerimiz olmak üzere ülke turizmimizin gelişimi açısından lokomotif görevi görmektedir. Rus misafirlerimizi bugüne kadar olduğu gibi yine ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyacak; keyifle ve güzel anılarla dönmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte, AB ülkelerinin de bir an önce ülkemize olan seyahatleri başlatacaklarına inanıyor, TÜRSAB olarak ülke turizmimiz ve ekonomisi için canla başla çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.(Türkrus)