web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Dünya’da turist sayısı %65 düştü

Dünya’da turist sayısı %65 düştü

Uluslararası turist gelişleri Haziran ayında 2019’a kıyasla% 93 düştü ve Dünya Turizm Örgütü’nden alınan en son veriler COVID-19’un sektör üzerindeki ciddi etkisini gösteriyor. Birleşmiş Milletler ihtisas ajansından Dünya Turizm Barometresi’nin yeni sayısına göre, uluslararası turist girişleri yılın ilk yarısında% 65 düştü. Bu, dünyadaki ülkeler sınırlarını kapattıkça ve pandemiye yanıt olarak seyahat kısıtlamaları getirdikçe, benzeri görülmemiş bir düşüşü gösterdi.

Son haftalarda, giderek artan sayıda destinasyon tekrar uluslararası turistlere açılmaya başladı. UNWTO, Eylül ayı başında, destinasyonların % 53’ünün seyahat kısıtlamalarını hafiflettiğini bildirdi. Bununla birlikte, birçok hükümet ihtiyatlı davranmaya devam ediyor ve bu son rapor, yılın ilk yarısında başlatılan kilitlemelerin uluslararası turizm üzerinde büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. Gelişlerdeki keskin ve ani düşüş, milyonlarca işi ve işletmeyi riske attı.

UNWTO’ya göre, 2020 Ocak-Haziran döneminde uluslararası seyahat talebindeki büyük düşüş, 440 milyon uluslararası varış kaybına ve uluslararası turizmden elde edilen ihracat gelirlerinde yaklaşık 460 milyar ABD Doları tutarında bir kayıp anlamına geliyor. Bu, küresel ekonomik ve mali kriz sırasında 2009 yılında uluslararası turizm gelirlerinde kaydedilen kaybın yaklaşık beş katı oldu.