web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

BENTOUR’dan karantina uygulamasına dava

BENTOUR’dan karantina uygulamasına dava

Uzun süredir Schweswig-Holstein eyaleti, riskli bölge olarak ilan edilen ülkelerden dönen seyahatçilere zorunlu karantina uyguluyor. Almanya’nın diğer eyaletlerinde tanınan negativ sonuçlu bir PCR testin dahi, bu bölgede karantinadan muaf tutmaya yeterli görülmüyor.

Bentour Reisen CEO su, Deniz Uğur, bu kısıtlamayı orantısız olduğu şeklinde yorumlarken, kuralın uygulanmaması konusunda ilgili makamlara tekrar değerlendirilmeleri için israr etmekte.

“Bu duruma anlam veremiyoruz. Almanya içerisinde, yüksek risk teşkil eden bölgeler arası seyahatlarin akabinde karantina zorunluluğu olmazken, yurt dışından gelen ve elinde negativ testi olan bir yolcuya zorunlu karantina uygulanmakta. Bize bu doğru gelmiyor” şeklinde Uğur düşüncelerini paylaştı.

Bentour, uzmanlık alanı idari ve kamu hukuku üzerine olan Schleswig Holstein dan bir avukat ile, dün Antalya tatilnden dönen Sabine L. isimli yolcuyu yargı önünde temsil etme kararı aldı. Schleswig Holstein Eyaletinde ikamet eden Sabine L., elinde negativ bir test olmasına rağmen, zorunlu karantina uygulamasına maruz kaldı.

“Bayan L., kendisini bu mesele de temsil etme teklifimizi, hemen kabul etti. Dava dilekçemiz ilgili makamlara bugün iletiliyor ve bu önemli davanın masrafları tabi ki tarafımızca karşılanacaktır.” diye Uğur gidişat hakkında bilgi verirken “Bu hafta durum ile ilgili mahkemeden cevap alacağımıza inanıyoruz” diye düşüncelerini aktardı.

Özellikle Ekim ve Kasım aylarında Almanya genelinde  gündemde olan yeni Test ve Karantina uygulamalarını gözönünde bulundurarak, Bentour daha aktiv bir rol oynamaya karar verdi.

Ugur: “Hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulama bütün Turizm sektörüne darbe vuracak” diye fikirlerini beyan ederken “Örneğin Türkiye’de günümüzde başarı ile  uygulanan hijyen ve güvenlik konseptlerine ilave olarak geniş kapsamlı test stratejisi bizim görüşümüze göre genel bir karantina uygulamasından mantık olarak daha hedef odaklıdır.» şeklinde sözlerine ekledi.