web analytics

Dünya turizmi %70’den fazla düşerek 90’lı yıllara geri dönüyor

Dünya turizmi %70’den fazla düşerek 90’lı yıllara geri dönüyor

Uluslararası seyahat kısıtlamaları, düşük tüketici güveni ve COVID-19 virüsünü kontrol altına almak için küresel bir mücadele ile 2020’nin ilk on ayında% 72 düştü ve turizm tarihinde en kötü yıl oldu.

Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) son verilerine göre, destinasyonlar Ocak ve Ekim ayları arasında 2019’un aynı dönemine kıyasla 900 milyon daha az yabancı turist ağırladı. Bu, uluslararası turizmden elde edilen gelirlerde 935 milyar dolar kayıp anlamına geliyor. Ve bu da küresel ekonomik krizin etkisiyle 2009’daki kaybın 10 katından fazla.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili “Bu krizin başlangıcından bu yana UNWTO, hükümetlere ve işletmelere COVID-19 salgınının küresel turizm üzerindeki benzeri görülmemiş etkisini gösteren güvenilir veriler sağladı. Bir aşının haberi gezginlerin güvenini artırsa da, iyileşme için hala uzun bir yol var. Bu nedenle, turizm işlerini ve işletmelerini desteklerken, sınırları güvenli bir şekilde açma çabalarımızı artırmamız gerekiyor. Turizmin bu benzeri görülmemiş krizden en çok etkilenen sektörlerden biri olduğu her zamankinden daha açık. “dedi.