web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Ruslar Bodrum´a 300 milyon dolarlık yatırım planlıyor

Ruslar Bodrum´a 300 milyon dolarlık yatırım planlıyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Rus ve Ukraynalı medya fenomenleri ile bir araya gelirken, kentte artık çok sayıda yabancının yatırım yaparak yaşamaya başladığını söyledi. Aras, Rusların Bodrum´da yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım planlandığına dikkat çekti.

Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum´da Belediye Başkanı Ahmet Aras´ın davetiyle Rusya ve Ukrayna’nın sosyal medya fenomenleri bir araya geldi. Ülkelerinde milyonlarca takipçisi olan sosyal medya fenomenleri 1-3 Mart tarihlerinde Bodrum´un tarihi bölgelerini gezerek yerleşik Rus ve Ukraynalılarla buluşarak yaşantılarını görüntüledi.

Başkan Ahmet Aras, Bodrum’da Rusça konuşulan ülkelere yönelik her yıl kültürel etkinlikler kapsamında festival ve şenlikler düzenlediklerini hatırlattı. Başkan Aras, ” Görüştüğümüz bu kişilere ‘Nerelisiniz?’ diye sordum. `Rusya veya Ukrayna´ gibi yanıt beklerken, ‘Bodrumluyuz’ diyorlar. Bodrum’dan sadece 30 dakikada Avrupa’ya, Yunan adalarına gidebileceklerini biliyorlar. Bu konforu yaşıyorlar. Dünyanın her yerine ulaşım avantajından dolayı Bodrum, Rus ve Ukraynalı iş adamlarının da gözdesi oldu. Ünlü Rus markaları ve restoranları Bodrum’da şube açarak çalışıyor. Turizm tesislerine yatırım yapıyor veya satın alıyor. Şu anda planlanan 300 milyon dolarlık yatırım söz konusu” dedi.(Dünya)