web analytics

“Lastminute” fuarı umut oldu

“Lastminute” fuarı umut oldu

“Lastminute” Turizm Pazarlama Fuarı, sektörde yaşanan zorluklara rağmen 2021 sezonuna katma değer yaratmak ve aktif pazarların ilgililerine motivasyon yaratabilmek amacıyla çözüm aradı.

Lastminutefair, 14 üzerinde ülkeden 1500’e yakın yurtdışı turizm profesyoneli ve seyahat acentesini 26-27 Nisan 2021 tarihinde Antalya’da ağırladı.

Yurtdışı acente üst düzey yetkilileriyle Türk turizm profesyonellerini bir araya getiren fuar, Türk turizmine yerinde pazarlama imkanı sundu.

Lastminutefair, 14 ülkenin üzerinde, 1500‘e yakın üst düzey seyahat acentesi ve turizm profesyonelini Antalya’da ağırladı. Normal şartlarda dahi rekor seviyesinde olan yabancı katılım pazarların Türk turizmine ve fuara olan güvenini ispatladı.

Rusya , Ukrayna, Kazakistan, Kırgısiztan, Azerbeycan, Belarus, Moldova, Almanya, Romanya, Özbekistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Kosova, Macaristan, İtalya, Slovakya ve Gürcistan’dan katılım gösteren profesyoneller rekor bir sayıya ulaştı.

Turizmin kalbi Antalya’nın ilk & tek kitle turizm fuarı olma özelliği ile GMT Fuarcılık tarafından birincisi 28-29 Ekim 2019 yılında büyük bir başarıyla gerçekleştirilen, 27 Ekim 2020’de ise 600 seyahat acentesi ile lansmanı yapılan Antalya Turizm Fuarı’nın devamı niteliğinde olan Lastminutefair 26-27 Nisan 2021 tarihlerinde sektörün paydaşlarını buluşturarak güçlü bir sinerji yarattı ve sektöre ışık oldu.

GMT Fuarcılık Kurucusu ve GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral’in büyük bir cesaretle bu zorlu dönemde gerçekleştirdiği fuara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya adına TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekman adına Belediye Başkan Yardımcısı Murat Altundağ, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, İtalya, Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi, Slovakya, Levoca Belediye Başkanı Miroslav Vilkovsky, Zamosc Belediye Başkanı Andrzej Wnuk, AKOED Başkanı Hasan Yetkil ve bir çok turizm profesyoneli katıldı.

Lastminutefair iki gün boyunca sektör aktörlerine birebir işbirliği fırsatı sunarken, yurt dışından gelen 1500’e yakın acente üst düzey yöneticilerini misafir ederek Türkiye turizminin yerinde tanıtılmasına ev sahipliği yaptı. Fuarda partner ülke olarak Macaristan, İsveç ve Kuzey Kıbrıs, partner destinasyon olarak Erzurum yer alarak Lastminutefair’e destek verdi.