web analytics

TÜGİAD Ege turizmden umutlu

TÜGİAD Ege turizmden umutlu

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ege Bilgilendirme Toplantısı düzenleyerek sezon öncesi pandemi döneminde en büyük yarayı alan turizm sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eray Şohoğlu’nun moderatörlüğünde online olarak gerçekleştirilen toplantıda Skal International İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney, soruları yanıtlarken, turizm sektörünün önde gelen isimleri de yeni sezon için değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda sektör temsilcileri aşılama çalışmalarının tamamlanması ile turizm sektörünün bu sezon yeniden ayağa kalkacağını belirterek, özellikle Rus turistlerin Türkiye’ye gelmek istediklerini söylediler.

Toplantının açılışında konuşan TÜGİAD Ege Şube Başkanı Melih Sebastien Durmuş, pandemi döneminde en çok yarayı turizm sektörünü sezon öncesinde bir araya getirmek istediklerini ifade ederek, Türkiye ekonomisi için turizm sektörünün ne kadar önemli olduğunun bu dönemde görüldüğünü söyledi. Sektörün pandemi dolayısıyla yaşadığı sorunları aşarak geleceğe güvenle bakmasını arzu ettiklerini anlatan Durmuş, “Turizmci Yönetim Kurulu Üyemiz Eray Şohoğlu’nun önderliğinde bu toplantıyı gerçekleştirdik. Turizmciler sektörlerindeki yaşanan gelişmeleri anlatacaklar. Umarım bu sezon turizmciler geç de olsa sezonlarını açarak, yaralarını sarmaya başlarlar” diye konuştu.

Skal International İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney ise yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen umutlarını hiçbir zaman kaybetmediklerine işaret ederek, pandemi ile birlikte yaşadıkları sıkıntıları da aşacaklarına inandıklarını söyledi. Dünya çapındaki krizde sektörlerinde 200 milyon kişinin işsiz kaldığını, 1.5 trilyon dolarlık bir zararın söz konusu olduğunu açıklayan Güner, “Türkiye’de turizm endüstrisi cari açığı kapatma anlamında çok önemli bir misyona sahip. Bu nedenle sektörümüz herkesi ilgilendiriyor. COVİD-19 vakaları nedeniyle şu anda Almanya ve İngiltere’de kırmızı listedeyiz. Rusya’dan da turist gelmiyor. Ruslar 30 Haziran’da tekrar inceleme yapacaklar. O tarihte aşılanmalar ile birlikte muhakkak Rus turistler de gelmeye başlayacaktır. Haziran sonuna kadar kaybettiğimiz sezonu Kasım sonuna kadar dolduracağımızı düşünüyorum” dedi,

TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer ise 600 bin kişinin yer aldığı sektörlerinde bugüne kadar 300 bin kişiye aşı yapıldığına dikkat çekerek, Temmuz ortasına kadar tüm turizm çalışanlarının aşılanacağını öngördüklerini söyledi. Son yapılan aşı anlaşmaları ile de kısa sürede Türkiye’de büyük çoğunluğun aşılanacağını dile getiren Gencer, “Turizm sektörü Türkiye için çok önemli. Bu nedenle devletimiz sektöre büyük önem veriyor. Bu konuda çok hassas çalışılıyor. Kısa süre içinde sektörümüzde çalışanların tümü aşılanmış olacak. Biz Haziran ayını kaçıracağız ama sezonumuz Kasım ayı sonuna kadar bu yıl uzayacak. Rus turistler i Yunanistan’ı tercih etmiyorlar pahalı olduğu için. Türkiye’yi istiyorlar. 2019 yılında Türkiye’ye 7 milyon Rus turist gelmişti. Rus Turistler Antalya’yı çok seviyorlar. Türkiye’ye gelmek için Rusya Seyahat Acenteları Birliği’ne baskı yapıyorlar. Bu nedenle aşılanmaların belirli bir seviyeye gelmesi ile turizm sektörü rahat nefes alarak, eski günlerine tekrar dönecektir” diye konuştu.

Toplantıya Skal International İzmir Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Mine Güneş Kaya, Murat Tolga Akın, Aydın Tokbaş, Bülent Tercan ve geçmiş dönem başkanı Emre Gezgin ile İzmir Rehberler Odası Başkanı Macit Şaşzade de katılırken sektörde yaşadıkları sorunları anlattılar. Genel olarak sektörün geleceğinden umutlu olduklarını belirten turizmciler, sorunların çözülmesi ile yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan ve milyarlarca dolar ülkeye döviz kazandıran sektörün el birliği ile ayağa kalkacağına inandıklarını vurguladılar.