web analytics

Medya Türkiye’nin tatil beldelerini belirledi

Medya Türkiye’nin tatil beldelerini belirledi

Medya Takip Merkezi (MTM) yerli ve yabancı medyada en çok konuşulan Türk turizminin gözbebeği tatil beldelerini araştırdı. Araştırma sonucuna göre; Türkler Bodrum’u yabancılar ise Fethiye’yi tercih ediyor!

Oldukça popüler turizm destinasyonlarına sahip olan Türk turizm sektörü, Türkiye’nin aşılama konusundaki başarılı çalışmaları ve beraberinde ülkelerin normalleşme sürecine girmesiyle yeniden bir canlanma döneminin kapılarını aralamış durumda.

Turizm Bakanlığı’ndan alınan resmi verilere göre; 2020 yılında Türkiye’yi ziyaret eden yerli ve yancı turist sayısının, 15,9 milyon olduğu görülürken (12,7 milyon yabancı, 3,2 milyon yerli) bu rakamın 2019 yılına göre %69,14 oranında azalmış olması dikkatlerden kaçmadı. 2020 yılının ilk 4 ayında 4.2 milyon olan yabancı Turist sayısı 2021’in aynı döneminde 2.7 milyona gerilemesine rağmen beklentiler gidişatın daha iyi olacağı yönünde. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise; bu yıl turist beklentisinin 20 milyonun üzerinde olduğunu belirterek sektördeki hareketliliğe dikkat çekti.

Turizm sektöründe beklenen yoğunluk sonrası, Türkiye’deki popüler tatil beldeleri de gündemdeki yerini aldı. Zira; Türkiye’nin gözde tatil beldeleri yurt içi ve yurt dışı basınının da ilgi odağında. İşte, tatil tercihinde önemli bir kaynak olarak kullanılan medyada en çok konuşulan tatil beldelerini mercek altına alan Medya Takip Merkezi (MTM) araştırmasında ortaya çıkan sonuçlar.