web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Miami ve Key West

Miami ve Key West

Yine eski bir fam tripten alıntılar.
Son olarak Fort Lauderdale de gerçekleşen Florida Huddle turizm fuarından sonra Miami Turizm bürosunun organizasyonu ile Miami ve çevresine düzenlenen fam trip’e katıldık.

Miami’li dostlar Allyce ve Peter bize 2 gün boyunca Miami ve çevresinin güzelliklerini tanıttılar. Fort Lauderdale’den 30 dak.lık bir yolculuktan sonra Miami’nin yeşillikler içindeki en güzel bölgelerinden olan Coral Gables’da 1926 yılında yapılmış The Biltmore Hotel’ e ulaştık. (Amerikalılar için bu tarihler çok eski tarihlerdir.Bu tarihlerde yapılmış binaları,evleri müze diye gururla turistlere gezdirirler. Tabii onlar ülkemize geldiklerinde enaz 1.000 yıllık eserlerimizi gördüklerinde şaşkınlıktan  küçük dillerini yutarlar !)

 

Yüksek tavanlı oda ve salonları ile otelimiz eski mimariyi yeni renovasyon sonrası modern ile çok güzel birleştirmiş dekorasyonu ile 2 gece boyunca bizlere ev sahipliği yaptı. 30 yılların sosyetesinin uğrak yeri olan ve halen de ABD’nin en büyük açık otel havuzunda o yıllarda yapılan güzellik yarışmalarına katılan ünlülerin fotografları otelin duvarlarını süslüyor.

Otantik kongre merkezi ve golf sahaları ile Biltmore tam bir balayı oteli.

The Biltmore Hotel
1200 Anastasia Avenue
Coral Gables, FL 33134
Contact: Jennifer Price
Tel: 305-445-1926
Miami gece

Miami’lilerin yeni moda merkezi olan ve otelimize çok yakın yeni alışveriş semti Coconut Grove gece gunduz dopdolu. Burda bulunan Green Streets Restaurant’ı size öneririz.
Miami merkezde konuslanmış Bayfront da parkı, alışveriş sokakları, café ve restoranları ile güzel vakit geçirilcek bir yer.

  • miami3
  • miami5

Green Streets Restaurant
3468 Main Highway
Coconut Grove, FL 33133
Tel: 305-444-0244

Ancak Miami Beach hala Miami’nin en popülar bölgesi. Moda merkezleri,alışveriş ve gece kulüpleri denilince akla gelen ilk yer. Burada bir akşam yemeğinizi de Miami Beach Hotel’in herhangi bir restaurant’ında yiyebilir ve kimbilir bir ünlü ile de karşılaşabilirsiniz.

Loews Miami Beach Hotel
1601 Collins Avenue
Miami Beach , FL 33139
Contact: Vicki Molina
Tel: 305-604-1601

Miami’de şehrin çeşitli yerlerine Style Ventures’un düzenlediği turlar ile gezme olanağı var. Little Havana, Bayside görülmesi gerekli yerlerin başında gelir.

Style Ventures
1109 Ponce de Leon
Coral Gables, FL 33134
Contact: Mark Funnen
Tel: 305-444-8428
Website: www.travelinstyle.com

 Island Queen adlı gezinti teknesi ile çevredeki küçük adaları ve üzerindeki Frank Sinatra, Madonna, Sylvester Stallone,  Shaquille O’Neal …vd ünlülerin herbiri milyonlarca dolarlık villarını uzaktan görebilirsiniz.

Island Queen
555 NE 15 Street
Miami , FL 33132
Contact: Captain Haley
Tel: 305-379-5119
Website: www.islandqueencruises.com

Miami Turizm bürosundaki dostlar doğrusu bizi limuzinler ile gezdirerek iki gün boyunca çok güzel ağırladılar. Ama Miami için iki gün yetse de biz daha jet lag’imizi tam atamadığımız için gezimizi 2 gun daha uzatmaya karar verdik ve en son 4 yıl once gördüğümüz Key West’in bu kez Katherina ve Wilma tayfunlarından sonraki halini görmek istedik.

Key West yolu

Key West
Miami’den kiraladığımız araba ile ABD’nin ilk otoyolu olan US1’I takip ederek 4 saatlik keyifli bir yolculuk ile Key West’e ulaştık. Yol boyunca adacıklar üzerindeki upuzun köprülerden sağımızda Meksika Körfezinin solumuzda Atlantik Okyanusunun ufuklarına bakarak hayaller kurduk. 7 mil uzunlugundaki köprünün üzerinden geçerken ne zaman karaya ayak basacağımızı merak ettik. Zaman zaman geçtiğimiz yılın sonunda bölgeyi kasıp kavuran tayfunların verdiği hasarları group hüzünlendik.

Bu kez Key West turizm bürosundaki sevgili dostlar  Stacey ve  Josie’nin hazırladığı 2 günlük programa uyabilmek için otelimizde erkenden dinlenmeye çekildik.

Otelimiz tipik bir Key West evi olan Cypress House  Caroline caddesinde 601 no.da   ve Tel: (305) 294-6969 – (800) 525-2488 .Bu şirin otelin sahibi Dave Taylor size yabancı diyarlarda pek göremeyeceğiniz konukseverliği gösterecektir. Dave’in her aksam saat 6 da masadaki kırmızı trafik ışığının yeşile döndüğü ve kendisinin de kilise çanı hızla çalarak açılışını yaptığı Happy Hour büfesini kaçırmayın! Key West’deki oteller için tıklayın.

Key West’in 4 sene öncesine gore yeni atraksiyonları şunlar:

  • 1114 Duval caddesindesindeki Pirate Soul Müzesi  .
  • Kelebek Bahçesi yine Duval caddesi 1316 da.
  • The Mel Fisher Müzesi 200 Greene caddesinde.

Key West sokakları

Yemek için önerilerimiz ise
Mangoes  700 Duval  caddesi, El Meson de Pepe’s  410 Wall caddesinde ve  Mallory Meydanında Küba yemek ve içkileri ile ünlü. Pisces  1007 Simonton caddesinde. Café Sole 1029 Southard  caddesinde Key West’in trendy yerleri. Deniz ürünleri için ise  Half Shell Raw Bar tarihi limanda yer alıyor.

ABD'nin en güney noktası

Key West’in aksam gemi turlarını özellikle güneş batımında kaçırmamanızı öneririz. Ayrıca gündüz turları ve gece astronomic bilgiler veren turlar da mevcut .

Key West sokakları

Key West 4 yıl öncesine gore yeni yerleri ile turistlerini ağırlamayı sürdürüyor. Katherina ve Wilma tayfunlarının yaralarını da sarmış çılgın tutkunlarını bekliyor.

Key West gece