web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

İstanbul Dünya’nın en iyilerinden

İstanbul Dünya’nın en iyilerinden

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Travel+Leisure dergisi bu seneye ait Dünya’nın En İyileri listesini açıkladı.

Her yıl okuyucularına dünyanın dört bir yanındaki seyahat deneyimleri ile ilgili anket düzenleyen yayın bu yılki “Dünyanın En İyileri Ödülleri”nde ‘en iyi 25 kent’ listesine İstanbul 3. sıradan Bodrum ise 16. sıradan girdi. İstanbul ayrıca Avrupa’nın en iyi şehri de seçildi.

Bu yılki Dünyanın En İyi Ödülleri anketi, dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlar COVID-19 kısıtlamalarını kaldırdığı için 11 Ocak – 10 Mayıs 2021 arasında oylamaya açıktı. Anket kuralları, okuyucuların her zaman üç yıllık bir süre boyunca seyahat deneyimlerini yansıtmalarına izin vermiştir. Okuyucular şehirleri görülecek yerler ve önemli noktaları, kültürü, mutfağı, konukseverliği, alışverişi ve genel değerine göre derecelendiriyor.

Güney Asya ve Meksika, bu yıl üç Meksika şehri (1. sıra dahil!) ve dört Güney Asya şehri (Laos, Hindistan, Endonezya ve Tayland) dahil olmak üzere okuyucuların ilk 10’unda etkileyici bir performans sergiledi.

2021 yılında Travel+Leisure’ın En iyi 10 kenti şöyle:

1. San Miguel de Allende, Meksika
2. Udaipur, Hindistan
3. Istanbul, Turkiye
4. Ubud, Endonezya
5. Kyoto, Japonya
6. Floransa, Italya
7. Mexico City, Meksika
8. Oaxaca, Meksika
9. Chiang Mai, Tayland
10. Bangkok, Tayland

İstanbul’un tarihi güzelliklerine birkaç adım mesafede yer alan ve 1996 yılından itibaren benzersiz bir misafir deneyimi sunan Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet ise “Dünyanın En İyi 25 Oteli” , Raffles Istanbul “Dünyanın En iyi 47. oteli .