web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Antalya Kaleiçi Old Town Festivali başladı

Antalya Kaleiçi Old Town Festivali başladı

Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’nde, Muratpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Kaleiçi Old Town Festivali 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Antik kentin 27 noktasında sergiler, imza günleri, konserler, tiyatro gösterileri ve sanat performanslarıyla 187 etkinliğin gerçekleşeceği festivale, 21 ülkeden 35 konuk şehir katılıyor.

14 Ekim de başlayan ve 1her yıl birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalin merakla beklenen korteji, saat 18.30’de Karaalioğlu Parkı’ndan hareket edecek. Kaleiçi’nin surları boyunca Atatürk Caddesi’nde devam edecek festival korteji, tarihi Üç Kapılardan antik kente giriş yapacak.

Festival korteji, aynı zamanda festivalin ana etkinlik alanı olan ve Kaleiçi’nden Akdeniz’e uzanan bir balkonu andıran miradorda sona erecek. Miradorda her akşam saat 20.00’de gerçekleşecek Yıldızlı Geceler konserlerinde, 14 Ekim’de Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, 15 Ekim’de Elif Sanchez, 16’sında Gencer Savaş Orkestrası ve 17 Ekim’de ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Emir Ersoy Project sahne alacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuk ülke heyetleri onuruna düzenlenen yemekte, “Kültür varlıkları, bize insanlığın bütün yolculuğunu anlatıyor. Kültür varlıkları geleceğimize ışık tutuyor. Kültürel mirasları geleceğe aktarmak hepimizin görevi. İşte bu festival bunun için var” diye konuştu.

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada, Antalya ve bölgesinin antik çağda adının Pamfilya olduğunu hatırlattı. Başkan Uysal, “Pamfilya, ‘Çok farklı kültürlerin, çok farklı halkların kardeşlik içinde, barış içinde yaşadığı yer demek. Bugün burada çok kültürlü hayatımıza ortak olduğunuz için barışçı, hayatımızın bir parçası olduğunuz için bütün heyetlerimize çok teşekkür ediyorum. Hepinize ‘Hoş geldiniz’ diyorum” şeklinde konuştu.

KATILIMCI ŞEHİRLER

Kaleiçi Old Town Festivali’ne bu yıl, Polonya’dan Kobyłka ve Zamosc, Romanya’dan Sibiu, Bosna Hersek’ten Jajce, Visoko ve Zavidovici, Çekya’dan Prag 6 ve Pribor, Almanya’dan Heusenstamm, Muggensturm ve Nürnberg, Pakistan’dan Karachi, Tunus’tan La Goulette, Arnavutluk’tan Pogradec ve Tiran, Transdinyester’den Bender, Hırvatistan’dan Biograd na Moru, Svetvincenat ve Lepoglava, Bulgaristan’dan Kazanlak, KKTC’den Girne ve Lefkoşa, Ukrayna’dan Khmelnytskyi, Sumy, Kamianets-Podilskiy, Mykolaiv ve Pechersk, Rusya’dan Rostov-on-Don ve Yaroslavl, Litvanya’dan Panevezys, Belçika’dan Brugge, Slovenya’dan Kranj, Moldova’dan Komrat, Macaristan’dan Zigetvar, Slovakya’dan Levoca, İtalya’dan Gradara katılıyor.