web analytics

THY’nin son yurt dışı seferleri duyurusu

THY’nin son yurt dışı seferleri duyurusu

THY yurt dışı seferleriyle seyahat ederek Türkiye’ye giriş yapacak yolcular için yeni bir duyuru yayınladı.

Bu yolcuların (transfer yolcular hariç) Türkiye Cumhuriyeti Covid-19 regülasyonlarına göre uçuşları öncesi ibraz etmesi gereken doküman ve gerekliliklere (kabul edilen aşı sertifikası, negatif test sonucu şartları vb.) uymaları gerekmektedir.

Koronavirüs (COVID-19) küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında, 4 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti resmi otoritelerince ülkeye girişlere ilişkin aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  1. Dünya Sağlık Örgütü ya da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson and Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozun üzerinden 14 gün geçtiğini gösterir belge sunanlar,
  2. Hastalığı geçirmiş yolcular için ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenler,
  3. Türkiye’ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunu ibraz edenler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır.

Bu bilginin yanı sıra;

  • 12 yaş altı yolcularımız Türkiye’ye girişlerde PCR/antijen test raporu ve aşı sertifikası uygulamalarından muaftır.
  • Yukarıdaki gereklilikler, dış hattan dış hatta transfer yolcular için geçerli değildir.
  • Gemi adamları ve tır şoförleri SARS-CoV-2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
  • Havalimanlarında ve uçuş sırasında tüm yolcularımızın maske takması zorunludur.
  • Aşı sertifikası ile Türkiye’ye giriş yapacak yolcular kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Sırbistan, Macaristan, Kazakistan, Irak, Libya, Japonya, Endonezya, Filipinler ve Mısır aşı sertifikaları kabul edilmektedir.