web analytics

Bu yaz tatil uzuyor, harcamalar artıyor

Bu yaz tatil uzuyor, harcamalar artıyor

Yapılan son bir araştırmaya göre 2022 yazında seyahat severler daha uzun tatil yapacak ve seyahat için daha fazla harcama yapacaklar.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın (MENA) en büyük çevrimiçi seyahat pazarı olan Wego’nun verilerine göre, bu yaz uçuşlar için ortalama rezervasyon değeri 2019’un aynı dönemine göre %57 arttı. Benzer şekilde otellerin fiyatı da 2019’a göre %55 arttı.

Bu veriler de insanların daha fazla para harcamak ve boş zaman gezileri için rezervasyon yaptırmak istediklerinin bir kanıtıdır. Ayrıca, pandemi sırasında kendilerine güvenli bir seyahat deneyimi sağlayan her şey dahil eğlence seyahatini tercih eden gezginleri de görüyoruz.

Wego’nun Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Hindistan Ticaret Direktörü ve Genel Müdürü Mamoun Hmedan şunları söyledi: “2022 Yazı tamamen uzun tatillerle geçecek ve gezginler, kaybedilen zamanı telafi etmek için eğlence amaçlı seyahatlere daha fazla harcama yapacak. . Bir sürü bastırılmış talep var, insanlar izinlerini biriktirdi ve yeni normda tekrar seyahat etmeye hazırlar. Verilerimiz ayrıca bazı destinasyonlar için ortalama seyahat süresinin %80 arttığını gösteriyor.”

Wego ayrıca MENA ülkelerine seyahat eden kişilerin toplam seyahat süresinin 2019’da 14 günden %73 artarak 24 güne çıktığını da ortaya koyuyor.

Umman için Mayıs ve Temmuz 2022 arasındaki seyahat tarihleri %80 arttı. Suudi Arabistan %62, Mısır %58, Türkiye %42, Lübnan %41, Fas %31, Hindistan %28 ve BAE %21 artış kaydetti.