web analytics

Routes World ilk kez İstanbul’da

Routes World ilk kez İstanbul’da

İGA – İstanbul Havalimanı’nın 28. küresel rota geliştirme forumunun ev sahibi olarak seçilmesiyle birlikte, Routes World ilk kez 2023’te İstanbul’da gerçekleşecek.

Dünyanın önde gelen rota geliştirme etkinliği olan Routes World, havayollarından, havalimanlarından ve turizm otoritelerinden karar vericilere dünyanın gelecekteki hava hizmetlerini tanımlayacak stratejiler geliştirmeleri için bir platform sunacak.

Dünyanın yeni hava hizmetlerinin yarısından fazlasının son üç yılda etkinlikteki toplantılara bağlanmasıyla, etkinliğin küresel bağlantı üzerinde somut bir etkisi oldu.

Bir basın toplantısında konuşan Routes Direktörü Steven Small şunları söyledi: “Hava taşımacılığı endüstrisi, COVID-19 pandemisinin ardından küresel ekonomik toparlanmanın sağlanmasında kritik öneme sahip olacak. Artan hava bağlantısı, bir varış noktasına önemli ekonomik faydalar sağlar – ticareti, turizmi, yatırımı, işgücü arzını ve piyasa verimliliğini artırır.”

Steven Small, “2026 yılına kadar 100 milyonun üzerinde yolcuya ulaşma stratejisi ile İGA – İstanbul Havalimanı, yeni havalimanına taşınmanın yarattığı kapasiteden yararlanmaya hazır. Routes World 2023’e ev sahipliği yapacak olan havalimanı, yabancı taşıyıcılar için önemli gelişim fırsatlarını sergileyecek ve Türk Hava Yolları’nın konumunu güçlendirecek” dedi.

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü Routes World 2023 etkinliğinde kutlamaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Kadri Samsunlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünyanın en büyük rota geliştirme konferansı ve önemli bir endüstri etkinliği olan Routes World, havalimanı işletmeciliği, havayolu şirketleri, turizm işletmeleri ve medyadan 3.000’den fazla üst düzey yöneticiyi şehrimize getirecek. İGA İstanbul Havalimanı’nın “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı” konumunu sergilemek için sabırsızlanıyoruz. Muazzam bir potansiyel taşıyan karakteristik, devasa transfer merkezi, İstanbul’un gizli niteliklerini ve uluslararası turizmin odak noktası olma potansiyelini ortaya çıkaracaktır.”

Doğu ve batıyı birbirine bağlayan merkezi bir merkez olarak hareket eden İstanbul, dünyanın en çok ziyaret edilen destinasyonlarından biridir. Şehir, son yıllarda Dünya Enerji Kongresi, Dünya Nöroşirürji Kongresi ve Dünya İnsani Zirvesi gibi önemli sayıda prestijli konferansa ev sahipliği yaptı.

Routes World konferansı, şehrin havaalanındaki büyümeden artan turizm faaliyetlerine kadar İstanbul için yalnızca geleneksel bir konferansla elde edilemeyecek, ölçülebilir uzun vadeli ekonomik faydalar sağlayacaktır.

Dört saatlik uçuş süresine sahip 60’tan fazla başkentin bulunduğu İstanbul’un stratejik konumu, havalimanının yalnızca doğu ve batı arasında bir transfer noktası olarak hareket ettiği algısına neden oldu. İstanbul’un etkinliğe ev sahipliği yapmasındaki kilit stratejik amaç, destinasyonun noktadan noktaya potansiyelinden yararlanacak yeni düşük maliyetli taşıyıcıları çekmek olacaktır.