web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Rusya’dan THY uçuş planlarında düzenleme

Rusya’dan THY uçuş planlarında düzenleme

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nın Türkiye’ye uçuş programını düşürdü.

Mayıs tatilleri için Moskova’dan Türk tatil beldelerine THY uçuş planlarında önemli bir düzenleme yapıldı. Moskova’dan ulaşım hacmi % 70 azalacak.

Rosaviatsia’nın, Ulaştırma Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda, Türk Hava Yolları’nın 2022 yaz sezonunda 15 Mayıs 2022’ye kadar olan süre için açıkladığı ek düzenli uçuş programını değişti: Uçuşlar Moskova’ya – istenen frekans sayısının % 30’u kadar; Rusya’nın diğer şehirlerine uçuşlar tam olarak.

İflaslar mı bekleniyor

Opora Rossii Başkan Yardımcısı Türkiye’ye ulaşım, Rus tatil köylerinin mevcudiyeti ve piyasadaki iflas olasılıkları arasındaki ilişkiyi açıkladı. Opora Rossii kamu kuruluşu, Rus taşıyıcılar ile yabancı taşıyıcılar arasında gökyüzünde parite mücadelesine girdi. Bu, sivil havacılık ve tur işletmeciliği alanında ulusal çıkarları savunan güçlerin, geçici olarak dahi olsa, pazarı yabancı rakiplere vermek istemedikleri anlamına gelebileceği şeklinde yorumlandı.

TourDom.ru tarafından yayınlanan habere göre; ANEX Tour, Coral Travel ve Pegas Touristik arasında dağıtılan Türk Hava Yolları’nın ilan edilen tüm ek seferler için Ulaştırma Bakanlığı’ndan izin alamadığı bilgisi tam olarak doğrulandı. .

Programlar değiştirmeye başladı

Tur operatörleri, iptal edilen programları Moskova’dan aceleyle değiştirmeye başladı. Tur operatörünün uzmanının açıkladığı gibi, Dalaman için program ayarlamaları lojistik açısından en uygunudur – turistler Bodrum’a uçuşlara transfer edilebilir ve daha sonra transferlerle tatil yerine teslim edilebilir.

Seyahat acentalarındaki kaynaklar, Türk Hava Yolları’nda ulaşımın optimizasyonu ile ilgili olarak Mayıs varışlı tur operatörlerinin tarifelerindeki diğer değişiklikleri de yapacak. Ayrıca transferler sadece Türk Hava Yolları’nda değil, Türkiye’ye uçuş tarifesinde daha önce duyurulmamış diğer havayollarının uçaklarında da gerçekleştirilmektedir.

Tur operatörlerindeki kaynaklara göre, değişikliklerin sonu belirlenmedi, durumun istikrarı hakkında konuşmak için henüz çok erken. Tur operatörü temsilcisi TourDom.ru’ya verdiği demeçte, “Turizm endüstrisinin turistlere karşı yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için yakın gelecekte bir çözüm bulunacağını umuyoruz” dedi. (Turizmdatabank)