web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

IATA 2023’de İstanbul’da toplanıyor

IATA 2023’de İstanbul’da toplanıyor

IATA’nın 2022 Yıllık Genel Kurulu Doha’da gerçekleştirildi. Pegasus Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nane, IATA Yönetim Kurulu Başkanlık görevini JetBlue Airways CEO’su Robin Hayes‘den aldı.

2019 yılından bu yana IATA Yönetim Kurulunda bulunan Mehmet Nane, bir sene boyunca IATA’nın Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürütecek.

RwandAir CEO’su Yvonne Manzi Makolo, Nane’nin görev süresinin ardından Haziran 2023’ten itibaren BoG Başkanı olarak görev yapacak. Makolo bu görevleri üstlenen ilk kadın olacak.

Nane şöyle konuştu: “Sektörün en kötü krizden çıktığı bir zamanda bu pozisyonu üstlenmekten onur duyuyorum. Dünyanın seyahate ve ticarete yeniden açılmasına yönelik ivmeyi korumanın yanı sıra, önümüzdeki 12 ay boyunca çok dolu bir gündemimiz var. Bu, ICAO Meclisinde hükümetler için havacılığın karbondan arındırılması, 2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon Emisyonlarına giden yolun rafine edilmesi ve 25by2025 cinsiyet çeşitliliği girişimine katılımın genişletilmesi konusunda Uzun Vadeli Bir Aspirasyon Hedefi üzerinde anlaşmaya varılmasını içeriyor.”

Nane, 2016 yılında Pegasus Havayolları’nın CEO’su olarak atanmıştı ve bu pozisyon, havayolundaki mevcut pozisyonunu devraldığı bu yılın başlarına kadar sürdürdü. Pegasus’a katılmadan önce 2013-2016 yılları arasında CarrefourSA CEO’su, 2005-2013 yılları arasında Teknosa CEO’su ve 2000-2005 yılları arasında Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İş hayatına 1988 yılında başlayan Nane, tüketici perakendeciliği ve bankacılık dahil olmak üzere iş dünyasında geniş deneyime sahip.

4-6 Haziran 2023 tarihlerinde Pegasus Havayolları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 78. IATA Genel Kurulu ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’nin yeri ve tarihi, 78. IATA Genel Kurulu tarafından onaylandı.

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, “Türkiye harika bir havacılık geleneğine sahip harika bir destinasyon. Pegasus Hava Yolları’na davetleri için teşekkür ediyor, 79. IATA Genel Kurulu ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi için heyecan verici İstanbul’da buluşmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.