web analytics

Bodrum Institute faaliyetlerine başladı

Bodrum Institute faaliyetlerine başladı

Bodrum’da hareketlenmeler var. Bodrum Institute faaliyetlerine başladı.

Gerçek anlamda sezonu uzatacak ciddi projeler yavaş yavaş uygulamaya sokuluyor.

Bodrum Institute danışma kurulu üyesi Serhad Uslan yaptığı açıklamada;

Geçen yıl temeli atılan Bodrum Institute bu yönde çalışmalarını hızlandırarak hem Bodrum özelinde ve hem de uluslararası çalışmalarıyla Bodrum turizm sezonunun sürdürülebilir olmasına katkıda bulunacak. Yurtdışından eğitim amaçlı getirilecek öğrencilerin tüm eğitim ve sosyal faaliyetlerini Bodrum’da yaparak, bu anlamda özellikle düşük sezonda Bodrum turizmine, hem konaklama ve hem de diğer faaliyetleriyle sosyal etkileşimlerde bulunacak.

Projenin başından beri destekçisi olan Bodrum Belediye Başkanı Sn Ahmet Aras;

 “Ülkemizin ve Bodrum’un ihtiyacı olan yeni fikirlerin, yeni projelerin üretilmesi ve hayata geçirilmesi, özellikle akademik çevrelerin bu işin içerisinde olması, bize rehberlik etmesi çok önemli. Bodrum Institute de bu amaçla kuruldu. Yurtdışından öğrenciler getiriyoruz. Bodrum’un tanıtımına katkı sağlıyor. Bilimsel çalışmalar yapılıyor, uluslararası ilişkilerle ilgili fikirler gelişiyor” dedi

Bodrum Institute kurucusu Prof Dr Haldun Yalçınkaya;

Bodrum Institute, Haziran 2022’de faaliyete başladı. Şu ana kadar 10 tane farklı faaliyet yaptık ve önümüzdeki yılın planlarını yapıyoruz. Şu anda stratejik plan oluşturuyoruz. Temel olarak akademisyenlerin ve öğrencilerin üniversitelere yaptığı her şeyi Bodrum’da yapmayı amaçlıyoruz. Çünkü işimizi Bodrum’da yaparsak daha mutlu bir biçimde yapıyoruz. Öğrenciler, derslerini Bodrum’da daha mutlu bir şekilde yapıyor. Bundan faydalanmak istiyoruz. Böyle bir girişim başlattık. Eğitim sistemi değişiyor, online eğitimin giderek arttığı bir ortamda öğrencilerin odalarından çıkıp, akademisyenlerin ofislerinden çıkıp Bodrum’a gelip yüz yüze eğitim almasını sağlayacak bir inisiyatif. Genel anlamda sosyal bilimleri kapsıyor ama başka alanlara doğru da kayıyoruz. Bu yönde talepler var. Örneğin Turizmde otel işletmecilerinin en büyük sorunlarından biri ara eleman eksikliğidir. Kat hizmetleri, servis, ön büro ve mutfak ara elemanlarını eğitip sertifikalandırarak hem otel ve hem de ara eleman bazında sıkıntıların çözülmesinde katkıda bulunacağız.   Bu konferansta yerel paydaşlarla, Bodrum Institute’ü nasıl görmek istiyorlarsa çağdaş yönetim kurallarıyla dizayn etmeye çalışacağız. Ondan sonra da bir planımız olacak. Bu plana bağlı olarak başta Bodrumlular olmak üzere zaman içerisinde uluslararası boyuta ulaşacağız, bizden istediklerini gerçekleştireceğiz.