web analytics

29 Nisan 2024, Pazartesi

Ajans’ın TÜRSAB koltuğuna ilk aday, Emin Çakmak

Ajans’ın TÜRSAB koltuğuna ilk aday, Emin Çakmak

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, 1 Aralık’ta gerçekleşecek olan 24. TÜRSAB Genel Kurulu’nda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yönetim kuruluna Türsab üyeliği için  adaylığını ilk açıklyan kişi oldu.

THTC’nin merkez ofisinde düzenlediğ basın toplantısında Çakmak, “Uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikim, sosyal sorumluluk çalışmaları, 500’ü aşkın yurtiçi yurtdışı etkinlikleri gerçekleştiren biri olarak adayım. THTC’nin 92 ülkede bulunan networkünü kullanarak Türkiye’yi tanıtıp pazarlayabileceğimiz bir imkan olarak görüyorum. TGA’da TÜRSAB’ın temsilcisi olarak adaylığımı açıklıyorum” dedi. Ve Türk turizmine çeşitli segmentlerde yaptığı katkıları anlatarak  “TGA’nın özel sektörün katkılarıyla turizmin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

 Emin Çakmak, “Tanıtım bütçesi toplanıyor. Ocak ayında 150 milyon dolar birikeceği ve bunun doğru hedeflerde, doğru şekilde kullanılması gerekir. Yüzde 70 özel sektöre kamudan 4 temsilcinin olacağı TGA 15 kişilik yönetim kurulu olacak. Ağırlıklı otelciler olacak. Bu hakkaniyetsiz bir durumdur. Türsab’a ayrılan koltuk sayısının en az 3 koltuk olması gerekirdi. Bu bir eleştiri değil, eksikliktir şeklinde bakana ilettim.”dedi.