web analytics

29 Nisan 2024, Pazartesi

Alanya’da uluslararası festival coşkusu

Alanya’da uluslararası festival coşkusu

Dünya’da çocuklara yönelik kutlanan tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya’da bir hafta sürecek etkinliklerle kutlanmaya başladı.

29 Nisan tarihine kadar sürecek çocuk festivaline Alanya ve çevresindeki illerden ve yabancı ülkelerden gelen çocuklarla da katılınca festival uluslararası bir havaya büründü.

Festival için Alanya’ya gelen Litvanya, Polonya ve Finlandiya, Rusya. Kazakistan, Azerbaycanlı öğrenciler dans gösterileri yaptı. Alanya Belediye Başkanı Adem Yücel, festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini vurgulayarak “Alanya Uluslararası Çocuk Festivalimiz hem eğitici hem de keyifli bir festival oldu. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivali, gelecek yıllarda da çıtasını yükselterek devam ettireceğiz“ dedi.

Festivalde ayrıca kitap fuarı de açıldı. Çocuklar ve aileleri, kitap fuarına ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler kendilerine önceden dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri paralarla fuardan istedikleri kitapları aldı. 22 yayınevinin yer aldığı kitap fuarında ayrıca 19 çocuk kitap yazarı da çocuklarla buluştu.

Festival de ayrıca Alanya’nın Tavşandamı mevkiinde 50 bin metrekarelik alana inşa edilen dev yaşam alanı da düzenlenen muhteşem bir açılış töreni ile hizmete girdi. Buradaki törende konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 6.5 milyonluk yatırımla yapılan ve adı Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı konan tesislerin, Alanya’nın yeni bir cazibe merkezi olacağını ileri sürdü. Yapılan konuşmaların ardından havai fişek gösterileri ile açılış yapıldı.

Daha sonra da pop müzik sanatçısı İrem Derici konser verdi. Derici, Belediye Başkanı Yücel ve yabancı öğrencilerle birlikte “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söyledi. Başkan Yücel de, konser sırasında sanatçıya teşekkür plaketi ve üzerinde İrem Derici’nin resmi bulunan su kabağı verdi.  Alanya’yı çok beğendiğini ve Alanya’dan ev almak istediğini söyleyen İrem Derici, sahne performansı ile alkış aldı. Birçok parçasını konser alanını hınca hınç dolduran hayranları ile birlikte seslendirdi ve binlerce genç ile söyleyen İrem Derici’nin konseri geç saatlere kadar devam etti.